вівторок, 31 жовтня 2023 р.

Нотатки приховані в поезії.

 29 жовтня у бібліотеці-філії №4 український поет із міста Кам’янське Сергій Злючий презентував свою нову збірку поезій «Тиша тяжіння».

Збірка поезій лише нещодавно побачила світ завдяки меценатам, серед яких і полтавка Юлія Закладна.

Пані Юлія завітала на зустріч, щоб привітати поета та отримати збірку з автографом Сергія Дмитровича. «Мені подобається бачити людей щасливими, - ділилася роздумами полтавка. – Його поезії різні, бо в них багато життя. В них багато почуттів, емоцій і все це щире й правдиве до болю. Він уміє читати свої тексти. Його можна слухати і слухати. Бо вміє достукуватися до сердець.»

До книги «Тиша тяжіння» увійшли поезії, створені Сергієм Злючим впродовж минулих років.  Патріотичні вірші про війну на Сході сповнені героїзму і жаги до перемоги над агресором. У них тривога, біль і туга за тими, хто загинув у боротьбі з ворогом. Не розпач, а віра і надія переповнюють ці рядки.

Його філософські вірші  нікого байдужим не залишать.

« сороме озирнися

діти твої не сплять

пещені – може – ниці

хліб забуття їдять

буде тобі відплата

довга безмежна ніч

ще від часів Пилата

зрада – звичайна річ»

Поезії Сергія Злючого – це роздуми про вічні цінності, про наше місце у житті і світі, про сенс людського (і митецького) життя на землі.

Його інтимна лірика - це магія весни і магія життя. А ще трепетні почуття осіннього кохання.  А ще в  його віршах - зворушлива глибина любові до людей і природи.

«Любов’ю до України дихають  вірші Сергія Злючого, - прокоментував нову збірку ініціатор творчої зустрічі Артем Коломієць. - Емоційні, образні, вони дивують і вражають».

Після презентації відбулася автограф-сесія, де можна було придбати книжку з підписом майстра слова.

   
 






Немає коментарів:

Дописати коментар