понеділок, 2 жовтня 2023 р.

Об'єднані спільною мрією

  

 У бібліотеці-філії №4 знову зібралися четверокласники школи 23 , щоб продовжити ланцюжок добра, взявши участь у годині спілкування « В єдності -наша сила».

Школярі вирішили: «Не обов’язково чекати нагоди, щоб передати нашим Захисникам власноруч виготовлені сувеніри». Адже невдовзі волонтери їдуть на Схід і доставлять бійцям на передову разом із смаколиками жовто-блакитні сердечка, зроблені дітьми з любов’ю та вдячністю.

Такі зустрічі у бібліотеці - привід поговорити з дітьми про те, хто такі захисники України, завдяки кому ми сьогодні живемо в незалежній державі та як зробити героїв минулого трохи ближчими до сучасних хлопчиків і дівчат.

Ніхто не забороняє  захоплюватися Суперменом… Але ж українська історія та література мають своїх сильних, сміливих та непереможних героїв. Котигорошко не лише сильний, а й відчайдушно сміливий і веселий. Та для перемоги замало міцних м’язів, потрібен ще й гострий розум і сила характеру. Саме про це книга Антона Сіяніки «Микита Кожум’яка». Це продовження відомої історії про могутнього Кирила Кожум’яку, тільки тут героєм став його син Микита, який має врятувати світ від ненажери Змія.

Під час зустрічі діти познайомилися з невеличкою книжкою Леоніда Полтави «Маленький дзвонар із Конотопа». Говорили про героїчні вчинки дітей, маленьких патріотів, які у грізні часи, разом із дорослими боролися за її свободу.

Про дивовижних героїв  Володимира Рутківського - Грицика, малого волхва Санька, невловимого козака Швайка зі своїм вірним вовком Барвінком, які з честю виходять із найскладніших ситуацій, діти  слухали з цікавістю.

Потім ділилися думками: хто такий герой та як він виглядає? які має риси 


характеру і суперсили? Чи може здолати ворога самотужки?

Як приклад, збірка «Героям слава!»  Усі вісім коротких оповідань про ту реальність, у якій нам доводиться жити сьогодні. Окупація Криму, початок війни, повістки, гордість за наших людей і біль утрат. Це історії про українських крутих героїв, про наших воїнів-захисників, для яких діти обереги створили з особливою любов’ю.













Немає коментарів:

Дописати коментар