понеділок, 16 жовтня 2023 р.

Мистецьке життя Марфи Буторіної.

 У бібліотеці-філії №4 відбулася творча зустріч із талановитою актрисою, журналісткою Марфою Буторіною.

Її називають лялькаркою-віртуозом, талановитою акторкою, залюбленою у слово, поезію, пісню. Друзі говорять: "Вона як сонце і місяць, завжди світить і світиться. За будь-якої погоди несе позитив, випромінює добро, щирість, щедрість і любов".

"Я і моє мистецьке життя" -  маленькі сторінки великого таланту.

Прекрасна атмосфера поезії, музики і глибоких думок... Талант Марфи Буторіної - це Божий дар, який вона розвиває, сіючи добро й любов серед людей. Упродовж зустрічі звучали поезії її улюблених поетів Ліни Костенко й Марії Бойко.

Сторінка за сторінкою гортала актриса книгу своєї творчості: відомі й маловідомі поезії, душевні пісні, монологи й спогади, оповіді з присмаком іронії, теплий гумор, розмови... Марфа Іванівна  порадувала глядачів віршами різних авторів: від класиків до наших сучасників. Від трагічного до комічного.

Гості слухали затамувавши подих: зустріч з мистецтвом завжди неповторна.

         «Вона актриса. Актриса яскрава й універсальна, – ділилася думками Інна Снарська. - Марфа Буторіна миттєво перевтілюється у будь-якого персонажа, вона гарно співає, тонко відчуває поезію. Марфа Буторіна - багатожанрова актриса. Знаю її давно, навіть один час працювали разом на "Лтаві", де вона створила ряд чудових дитячих передач».

 Улюблений Карлсончик "прийшов" і на цю зустріч. «Це така ніби абсолютно жива істота, хотілося підійти й сказати: "Привіт, друже!"

І друзі розповідали.

«Взагалі, лялька і Марфа Буторіна щось настільки споріднене, що залишається лише дивуватися. Не випадково вона стільки років радувала маленьких і дорослих глядачів у Полтавському театрі ляльок. Унікальний Дар!»

«До того ж Марфа Буторіна - чудова людина, добра, щира. Справжня!

Я не знаю іншої людини, яка б могла так щиро, неприховано говорити зі світом про акторське життя, про проблеми, про свій особистий біль».

Зустріч із відомою актрисою гармонічно поєднався з ліричними настроями аудиторії. Наслідок - емоції, оплески, слова вдячності, обійми, фотосесія.






Немає коментарів:

Дописати коментар