понеділок, 16 жовтня 2023 р.

"Я бачу, вас цікавлять книжки"

Кілька десятків людей вибирають книгу, синхронно читають її, а потім збираються, щоб обговорити і подискутувати про героїв. Звучить цікаво, правда?

Маленька книгаренька «Я бачу, вас цікавлять книжки» об’єднала любителів книги у бібліотеці-філії №4. Чому книгарня? За спільним рішенням – книги для обговорення, читачі дарують бібліотеці. «Купив-прочитав-подарував».

Ініціатором зустрічей стала Тетяна Троценко. Вчитель за професією, а книги – це її велика любов.

Ідея в тому, що група людей читає одну книгу і потім всі разом її обговорюють. Формат зустрічей дозволяє бути на одній «читацької хвилі» з декількома десятками людей.

Книгу Ілларіона Павлюка «Я бачу, вас цікавить пітьма» обрано не випадково. Ця історія з тих, які тримають читача у напрузі від першої до останньої сторінки.

Автор поступово, повільно відкриває нам завісу усього, що трапилося. Якими насправді були герої? Які таємниці приховували кожен з них?

Кримінальний психолог Андрій Гайстер – із тих, про кого кажуть, що вони не повністю повернулися з війни. Воював у Афганістані, згодом у добровольчому батальйоні на Сході України. Андрій переживає складні часи. І в такий період він знаходить папку із матеріалами справи, які залишив колега з поліції Валера. Принаймні, Андрій думає, що папку залишив саме друг... Гайстер відправляється в селище Буськів Сад, де нещодавно зникла маленька дівчинка.

Тут і напружений містичний сюжет, який тримає навіть не до останньої сторінки, а дещо довше. Тут загадки, історичні та міфічні алюзії. Важливі соціальні питання і намагання розібратись в самій людини. Як вона стає хорошою чи поганою? І чи існують взагалі хороші та погані?

Другою фішкою є персонажі. Ілларіон Павлюк говорив, що спершу придумав героїв, їх характери, минуле і сам світ, а вже потім вибудовував сюжетні деталі. Можливо, саме завдяки цьому персонажі стали такими живими, а обговорення настільки цікавим, що зустріч книголюбів тривала більше двох годин.

Наступну книгу для обговорення обрано – «Записки Кирпатого Мефістофеля» Володимира Вінниченка. Запрошуємо!

 





Немає коментарів:

Дописати коментар