понеділок, 23 жовтня 2023 р.

Таємниці "Глиняного птаха"

23 жовтня у бібліотеці-філії №4 відбулася творча зустріч з Оленою Колінько, дитячою та підлітковою письменницею. Її твори  захоплюють читачів з перших сторінок. Непередбачуваність сюжетів у книгах та майстерність слова – фішка творчості полтавської письменниці.  

Олена Колінько у 2014 році здобула першу премію в номінації «Прозові твори для дітей» у конкурсі «Коронація слова» за роман «Вітри Великого Лугу».  У 2018 році підліткова еко-повість Олени Колінько посіла перше місце «Корнійчуковської премії» в номінації «Проза для дітей старшого віку та юнацтва». Це книга «Глиняний птах», яка вийшла друком на початку року у видавництві «Богдан».

Мрійниця та фантазерка Олена Колінько, «любителька кульбаб, совенят і Вінні-Пуха» та «названа мама» равлика Байрактара, з перших хвилин зустрічі зачарувала десятикласниць полтавської школи 19.

Цікаво й змістовно, щиро й відверто про все-все-все упродовж спілкування:  про сучасну літературу, про письменників, про творчість і натхнення, про екологію та любов до природи, про проблеми та їх вирішення, про монстрів і, звичайно ж, найбільше про еко-повість "Глиняний птах".

Не все так просто у повісті Олени Колінько, як здається на перший погляд. Романтична історія, закоханість чи  перші почуття, шкільні та позашкільні проблеми, розмови, сповнені іронії та підліткового шарму, дружба, зрада – все як у підлітковому віці. Як сказала Вікторія, прочитавши книгу: «Таких Римок і Алінок вистачає у кожному класі. Навіть Даньки та Гламурчики є. Але щоб придумати аж такі фантастичні моменти – це супер.»

Дійсно, сюжет у повісті «Глиняний птах» розгортається динамічно.  Кожна нова сторінка викликає бажання дізнатися, що ж станеться далі. У книзі реальні й фантастичні події тісно переплітаються, а герої настільки справжні, що книга сприймається як дійсність.

Леся з друзями сподівається відвернути катастрофу, яка може знищити місто. І найголовніша розгадка таємниці – в руках ворога?

Чи зможуть впоратися друзі самотужки? Чи  хтось прийде на допомогу? І до чого тут «глиняний птах»?

Читаємо, зустрічаємося, обговорюємо. Неперевершені новинки завжди знайдете у нашій бібліотеці.





Немає коментарів:

Дописати коментар