середу, 25 жовтня 2023 р.

Читайте та не бійтеся відкривати для себе Всесвіт!

24 жовтня у бібліотеці-філії №4 відбулися пізнавальні посиденьки «Що? Де? Коли?»

«Хочемо, щоб наші діти зростали ерудованими, - озвучили прохання батьки школяриків-другокласників, але не знаємо, які пізнавальні книжки обрати для спільного читання». Це добре, коли підростають маленькі дослідники і потребують спеціальних книжок для розширення світогляду.

Про чудові дитячі енциклопедії з гарними ілюстраціями, розраховані на читання батьків разом із дітьми, розповіла бібліотекар Тетяна Григорівна присутнім на посиденьках. Якщо малеча ставить вам запитання про те, як жили люди в минулому, то у вас є чудова нагода разом розглянути пізнавальні книги видавництва «Портал».  Оповідання Сашка Дерманського, Насті Мельниченко, Валентини Вздульської, Світлани Богдан, Олесі Мамчич допоможуть дізнатися про диковиська, які мешкали мільйон років тому на наших землях,  про українські скарби чи як жили давні слов’яни, князі й князівни, козаки…  Мінімальний обсяг тексту та яскраві малюнки дозволять вам перетворити читання на цікаву гру: самим вигадувати історії для героїв із минулого, які там зображені.

Українські народні казки – найнеобхідніші книжки для спільного ччитання. На цих казках виховувалося не одне покоління українців. І це зрозуміло. Саме український фольклор прославляє та розвиває такі необхідні якості, як кмітливість та працелюбність, навчає боротися за справедливість. До того ж, казки сучасних видавництв оформлені неймовірними ілюстраціями, які обов’язково порадують дитину.

А ще є пізнавальні книжки для дітей, яким подобається ставити цікаві експерименти вдома (хоча батьки й не завжди це схвалюють, бо переживають про безпеку домочадців). Пропонуємо вашій увазі чудову книжку для спільного читання разом з юними дослідниками. Вона називається «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся», а написала її сучасна українська авторка Юлія Смаль. Захоплюючі перетворення, які можна зробити разом із героями книжки, нікого не залишать байдужими.

Комікси, пригодницькі книги, веселі й смішні історії українських дитячих письменників, пізнавальні книги про зірки, космос, електричні поля та, навіть, генетику чекають на юних читайликів!

Читайте та не бійтеся відкривати для себе Всесвіт!






 

Немає коментарів:

Дописати коментар