вівторок, 31 жовтня 2023 р.

Світ казки - унікальний!

Юні шанувальників світу казок, які щонеділі збираються у бібліотеці-філії №4, здійснили надзвичайно захоплюючу подорож у країну гномів.

Маршрут вибрати допомогла книга «Кращі казки про гномів, велетнів і принцес». Читаючи по колу, разом діти мандрували  підземних печерами, де живе  багато-багато гномів. Усі вони дружні та веселі, як хлопчики та дівчатка, які приходять спілкуватися до книгозбірні. Гноми вдень також влаштовують свята, ігри, співають, танцюють, розважаються. А ще вони добрі, працьовиті, люблять розповідати казки та  історії про своє життя.

«Усю ніч ми маємо видобувати у печерах дорогоцінне каміння, яке потім віддаємо Феї-Златі, а вона перетворює каміння на пташок, метеликів, комашок або дивовижні квіти».      

Гноми знають найкращі добірки казок про принцес, велетнів, гномів та життя казкових персонажів.

«Ми, гноми, вже багато років мешкаємо в Чарівному лісі. У звичайному лісі нас не зустрінеш. Народ ми серйозний, любимо, щоб усе було по-справедливому. І, ясна річ, щоб усі працювали ,- це вже ділився роздумами інший гном, персонаж нової книги «Казки про гномів».

"Гном Корінець" запросив усіх у дивовижні мандри – у світ, де живуть невидимі людському оку створіння. Він повідав дітям і вам, до речі, розповість таємниці природи. Читаючи його історії,  дізнаєтеся про сили, що діють у природному царстві впродовж усього року. Гном Корінець познайомить читача із повітряними ельфами. А ще дізнаєтеся, як живуть узимку в лісі пташки та звірятка,  станете свідком зимового Різдвяного чуда. 


Створити казковий, радісний, творчий настрій допомогла бібліотечна фея Лариса Леонідівна. Слухаючи казки, діти вирізали, малювали, клеїли. Крок за кроком, за підказками гномів та майстрині, кожен створив собі друга.

         Казки про гномів будуть цікаві як дітям, так і дорослим. Можливо, хтось скористаєтеся порадою Гнома і станете по-справжньому щасливим.

«Щоб щасливо в світі жити,

Треба щастям дорожити!

У житті не сумувати,

Щиро всім допомагати,

Виправлять свої помилки

Без Добра, щоб – ні годинки.

Якщо вдасться це зробити –

Будете щасливо жити.»



Немає коментарів:

Дописати коментар