понеділок, 2 жовтня 2023 р.

Бібліотерапія, або як зробити день цікавим.

 

Бібліотечний уїк – кенд у бібліотеці-філії №4  продемонстрував, що бібліотека - це місце, де панує світ цікавих книг і креативна атмосфера, де кожна дитина може проявити та розкрити свої таланти через уяву і фантазію, показати свої творчі можливості, тим самим роблячи «крок вперед» в світ літератури, мистецтва, саморозвитку.

 Територія бібліотеки-філії №4 багатофункціональна: з «гучними» і «тихими» зонами, з відкритими просторами та відокремленими місцями відпочинку. Її співробітники не лише облаштували комфортний сучасний простір для книголюбів, але й активно комунікують зі своїми юними читачами та дорослими, проводять різноманітні активності, цікаві зустрічі та майстер-класи.

Упродовж дня  кожен бажаючий мав можливість відвідати всі чотири локації або стати учасником обраної за вподобанням.

Простір навчання і цікавих книг поєднав традиційне читання  та розвиток творчих здібностей, де діти і дорослі відкривали й досліджували унікальний світ планети за допомогою книг та ігор.

Відкритий, публічний простір «Цікаві зустрічі» став місцем спілкування для юнаків і дівчат, однодумців поза навчанням. Літературна година переросла у серйозну розмову про сучасні події.  

Цікаво, пізнавально, без зайвого «офіціозу». Змістовною вдалася маленька дискусія. Як наслідок, шість цікавих книг знайшли своїх шанувальників.

Простір натхнення був запропонований тим, хто мав бажання  надихнутися, спробувати власні сили. Всі, хто відвідали майстер-класи, отримали не тільки можливість для реалізації власної творчості, а й привітати зі святом Захисників та Захисниць України! Саме для них були присвячені подарунки, виготовлені дитячими руками з любовю, вірою та вдячністю.

Простір «Інтелектуал» об’єднав не тільки тих, хто грає в шахи та шашки. Якщо ці ігри  швидше творчі, ніж математичні, то ігри  Thinkers називають інтелектуальним тренажером. Вони розвивають стратегічне мислення, логіку, наполегливість, спостережливість, кмітливість. Розробники завдань для дітей різного віку  впевнені, що ігри  Thinkers Kids допоможуть школярам суттєво просунутися у вирішенні складних інтелектуальних завдань та випередити своїх однолітків за рівнем розвитку.

Бібліотечний уїк-енд вдався змістовним і пізнавальним: і читачі задоволені, і книгозбірня поповнилася 17 новими  книгами.








Немає коментарів:

Дописати коментар