понеділок, 6 листопада 2023 р.

Зміни починаються з кожного з нас.

 


У бібліотеці-філії №4 зібралися третьокласники початкової школи 44 на фан - зустріч «Еко-історії для найменших». Саме так вирішили школярі дати назву розмові, яка обєднала всіх учасників однією темою: любов і бережливе ставлення до природи.

Юні активісти говорили про серйозні речі: небезпеки, що загрожують тваринам, їх порятунок від жорстокого ставлення, навіть, про вимирання деяких видів, про важливість усіх живих істот на планеті.


«Якщо читати уважно, то в кожній книжці можна знайти факти про любов героїв до природи чи навпаки», - підсумувала свою розповідь Єва.

Учасники розмови розповідали про прочитані книги, рекомендували їх своїм друзям. Доповнювали один одного цікавою інформацією про ведмедів, бджілок, дельфінів, китів і про інших тварин, комах, які потребують захисту.


Разом обговорювали книги Євгенії Завалій із серії «Місія "Порятунок", у яких розповідається про життя тварин і комах та небезпеки, що загрожують цим істотам. До речі, і людям також. Говорили  про права тварин, людські цінності.

Цікаві пізнавальні розмови закінчилися презентацією книги Галини Ткачук «Книжка про сміття», яку бібліотеці подарували батьки третьокласників.

Новинка інтерактивна, що дозволяє з дітьми у цікавій формі  обговорювати всі аспекти життєдіяльності сміття. Автор книги розповідає в максимально зрозумілій, простій  формі про те, чим сміття небезпечне, а чим – корисне. Або, що відбувається з ним після того, як ми його викинули. У чому полягає сміттєва проблема, та як кожен з нас може допомогти її вирішити. На сторінках цього видання діти прочитають про важливість прибирати за собою сміття, його вплив на навколишній світ. І головне про те, як знизити рівень сміття  на планеті.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар