вівторок, 7 листопада 2023 р.

«Мене приваблюють люди, що йдуть до своїх мрій, несуть в цей світ добро та відстоюють свої переконання» Ярина Каторож

           Зустріч із молодою талановитою письменницею Яриною Каторож подарувала чудові емоції, гарний настрій та неймовірну фентезійну атмосферу.

В філософському кафе бібліотеки-філії №4 зібралася молодь, щоб не тільки познайомитися із творчістю Ярини Каторож, але й взяти участь у обговоренні роману «Стожар». Формат спілкування традиційний: читання по колу вибраного уривку, пошук запитання для обговорення та саме спілкування. Модерувала зустріч Тетяна Троценко.

Письменниця поділилася таємницями, як створювалася трилогія «Палімпсест» та роман «Стожар» зокрема.

 «В усій трилогії є дві головні героїні Анна і Ханна. Вони різні і водночас в дечому схожі. Усе відбувається у вигаданому світі Циркути. Є панівний народ – белати, а є народ, який усіма можливими методами знищували, гнобили, вбивали мову  – патрійці».

Письменниця була приємно здивована форматом зустрічі та з цікавістю спостерігала за перебігом обговорення. Інколи ділилася думками, пояснювала, відповідала на запитання присутніх.

Фаворитами обговорення вибрали два запитання із одинадцяти: «Що не дає людині зламатися?» та «Краще йти в пітьму, але йти?»

Після активного обговорення, коли всі погоджувалися, а вже через хвилину-дві дискутували, Ярина Каторож зізналася.

«Моя улюблена цитата із роману Івана Багряного «Тигролови» настільки співзвучна з сьогоднішньою розмовою. «Ліпше вмирати біжучи, ніж жити гниючи" - життєве кредо сильної людини.  Зараз я відчуваю,  що до Полтави приїхала не просто так. Зустрітися з однодумцями, які так відчувають мій роман – це щастя для письменника» .

«Узагалі, мене приваблюють люди, що йдуть до своїх мрій, несуть в цей світ добро та відстоюють свої переконання, незважаючи на проблеми й рутину».

Обговорення закінчилося, але запитань до гості збільшилося. Відверто ділилася думками Ярина Каторож про улюблених авторів і книги,  про музику, наше сьогодення, нові проєкти, про любов до читачів.







Немає коментарів:

Дописати коментар