суботу, 25 листопада 2023 р.

Наша планета стане ще красивішою.


У бібліотеці-філії №4 відбулися посиденьки, учасники яких здивували в черговий раз навіть відомого еко-активіста та дитячого письменника  Богдана Красавцева.

Такі зустрічі - чудова нагода для дітлахів провести час із користю та задоволенням. Поспілкуватися не тільки у колі однолітків, а й поговорити на серйозні теми з авторитетним гостем із Києва.

Третьокласники школи 23  не перестають дивувати. Вони безпосередні, енергійні, добрі й мудрі. До того ж великі фантазери та невтомні оптимісти.

Зовсім нещодавно Богдан Красавцев спробував себе у ролі дитячого письменника. Написати книжку "Еко-історії для моїх маленьких друзів", яку він подарував юним читачам бібліотеки, чоловіка надихнув його тепер уже

7-річний син. Вони з дружиною змалку його привчають жити екологічно свідомо.

«Зараз тема екології активно піднімається в суспільстві. Та й загалом люди стали активнішими. Тому й діти підключаються й починають цікавитися темою впливу сміття на довкілля».

Казки про екологію Богдана Красавцева розраховані на дітей від 6 до 10 років. Автор розповідає про причини кліматичних змін, закликає саджати дерева, пояснює, чому не можна викидати батарейки у звичайний смітник. Знайдуть корисне і дорослі. Приміром, про важливість використання пральних засобів, що не містять фосфатів.

Автор сподівається, що його книжка мотивує до екологічно свідомого споживання не тільки дітей, але і їхніх батьків. До речі,  книжечка двомовна. Написана українською та англійською.

Еко-посиденькам, здавалося, не буде кінця. Дітям було цікаво все!  Богдан Красавцев перетворив спілкування у справжню гру. Ніби чарівник діставав із валізи все нові й нові не менш чарівні речі: люфа, екочашка, трубочка, екошопери, екоторбинки, вощанки та, навіть, мініконтейнери для сортування сміття.

Юні читачі так перейнялися світовими проблемами, що вирішили поселити пана Богдана у своєму класі. А як же без нього? Без його чарівної валізи? Вихід запропонував сам письменник-чарівник. Кожному подарунок: пакетик чудодійного насіння квітів.

"Навесні, коли пригріє сонечко висіємо його в землю... і наша планета стане ще красивішою! Як у казці!»





Немає коментарів:

Дописати коментар