вівторок, 5 грудня 2023 р.

Дива не оминуть ваш дім!

 

Здавалося, зовсім недавно закінчилася осінь, а вже й зимові свята на порозі. Кожна дитина з настанням грудня відчуває наближення свята Миколая, сповнюється очікуванням подарунка, святкового настрою.

На посиденьках діти охоче ділилися знаннями: хто такий Святий Миколай, чому він приносить подарунки. Пізнавальну атмосферу доповнили розповіді учасників про книги, які вони прочитали.


Найбільше відгуків отримала новинка книгозбірні - книжка "Я чекаю Миколая"  Сашка Дерманського. Дитячий письменник розважає дітей легкими, веселими і захоплюючими історіями, розповідаючи про те, ким насправді був Миколай, чому й для кого він творив свої дива.

«А ще, - із захопленням розповідала Поліна, - у книзі є рецепт чарівних миколайчиків та інструкція з виготовлення сніговиків з різних матеріалів».

 Діти згадували книги, які вміщують легенди про Святого Миколая, святкові пісні, вірші, звичаї.

Подарунком для юних читачів книгозбірні стала вишукано оформлена збірка з серії «Чемним діточкам». До неї увійшли як авторські поезії, так і народні колядки, щедрівки, віншування, що надають неповторності головному циклу зимових свят - від Миколая до Різдва.

Упродовж пізнавальних посиденьок діти не тільки ділилися знаннями, але й кожен зміг відчути себе помічником Миколая.

Разом із майстринею Ларисою Леонідівною діти виготовили янголів, щоб передати нашим воїнам-захисникам.

Святий Миколай живе в кожному із нас, бо нам завжди приємно, незалежно від віку, отримувати подарунки. Кожен із нас пережив радість, коли комусь із нас зробили добро просто так, безкорисно.

Нехай для усіх цей день буде особливим, адже він сповнений доброти, тепла, любові, очікування справжнього дива та здійснення найзаповітніших мрій.

 

   

Немає коментарів:

Дописати коментар