вівторок, 5 грудня 2023 р.

Читаємо разом! #Тижденьчитання2023.

        У бібліотеці-філії №4 стартував #Тижденьчитання2023. Четвертокласники ПШ 44 для читання й обговорення обрали книги видавництва «Портал», цікавий зміст яких та  унікальність видань добре знайома школярам.

«Коляда з лицарями» Ольги Купріян - це історія про справжнісінького лицаря. Події відбуваються у Великому князівстві Литовському. А щоб школярики добре зрозуміли де ж насправді відбулися події, видавництво пропонує тогочасну карту, яка знаходиться у книзі. Скільки радості було у дітлахів, коли у їхнє містечко на Львівщині прийшов справжній лицар Іванко. Але уже назавтра в лицаря зникає прапор із левом. Куди він дівся? У ті часи ще ніхто й не чув про детективів. Та  малі Анничка і Мстислав, батько якого теж лицарює десь на довгій війні, все зясували. До чого тут коляда й Різдво, діти дізналися, коли прочитали разом книгу.


Книги Катерини Єгорушкіної  «Різдво і мої дванадцять бабусь» школярі забрали з собою. «Дочитаємо у класі», - майже одноголосно вирішили діти. -Разом читати цікавіше.»

Історія дівчинки Марії байдужими не залишила нікого. Родичів у неї по всьому світу: у Мексиці, Фінляндії, Ефіопії, Канаді. Навіть, в Австралії. Щороку вони із сім’єю подорожують і святкують Різдво в різних країнах.  Скрізь свої особливі різдвяні традиції, які Марійка порівнює з українськими.

«У Мексиці Марія розбиває піньяту і бере участь у мексиканському вертепі, наминаючи морозиво. У Фінляндії катається на санях, запряжених оленями і знайомиться з Йоулупуккі. В Ефіопії дивується рожевим храмам з вулканічного каменю і куштує святкову инджеру. У Німеччині запалює свічку на вінку Адвенту й дізнається його історію. А ще ж Польща з бабусями-близнючками Касею та Зосею, Австралія з бабусею Вікторією - інструкторкою з йоги, Канада, Ізраїль, Бразилія та, звичайно ж, Україна». Цікаво й пізнавально. Тепер Ви розумієте, чому діти не змогли розлучитися з книгами Катерини Єгорушкіної.

          Дорослим також є що читати у книгозбірні про Різдво – «Велика різдвяна книжка» Ярослава Грицака та Надійки Гербіш.   

Немає коментарів:

Дописати коментар