субота, 9 грудня 2023 р.

«Літературні хіти 2023» #тижденьчитання2023

Днем нової книги завершився у бібліотеці-філії №4 Національний тиждень читання 2023.

Хоч для українців події з популяризації читання є новинкою – багато країн відзначають свята, присвячені книгам впродовж  років. (в Америці з 1919 року)

Наприклад, у Канаді тиждень дитячого читання припадає на кінець квітня. У цей час письменники, ілюстратори та оповідачі подорожують країною та спілкуються зі своїми читачами: розповідають про створення книжок, проводять майстер-класи, публічні читання та презентації. Це дозволяє дітям і дорослим  поринути у світ створення книжок та відкрити для себе читання заради задоволення.

В день нової книги «Літературні хіти 2023» було представлено читачам більше 150 видань сучасних українських видавництв.

Книги українських авторів - на переглядах «Життєві історії», «Детективи. Фантастика», «Історія: події й факти».  Серед новинок романи улюблених авторів: Ольги Саліпи, Андрія Кокотюхи, Тетяни Пахомової, Ілларіона Павлюка, Оксани Калини. Про нові імена в українській літературі бібліотекарі підготували експрес-репортажі та інформаційні довідки з надією, що молоді письменники невдовзі будуть гостями книгозбірні.  Це Олена Кузьміна, Ірина Грабовська, Світлана Тараторіна, Андрій Новак, Оксана Кір’ян.

Сучасна зарубіжна література представлена на переглядах новинками письменників, які вже полюбилися читачам.  Романи Колін Гувер, Сари Джіо, Джоджо Мойес, Ніколаса Спаркса – найбажаніші серед любителів романтичних історій.

Нарешті читачі книгозбірні зможуть насолодитися довгоочікуваними романами популярного шведського журналіста, блогера Фредріка Бакмана.

Шанувальникам детективного жанру - романи Тесс Геррітсен, Доржа Бату.

Серед літературних хітів бібліотеки 2023 – «Щоденники нейрохірурга» . Відверті мемуари від найвідомішого нейрохірурга у світі і автора бестселера «Історії про життя, смерть і нейрохірургію». Так, це новинка Генрі Марша, який підкорив мільйони сердець своєю книгою-мемуарами. У його кар'єрі траплялися і злети, і падіння, але любов до професії ніколи не зменшувалася.

«Щоденники нейрохірурга» - це підсумок сорокарічної кар'єри автора із найбільш чутливим людським органом — головним мозком.

У день нової книги було представлено читачам книги польських авторів в рамках проєкту «Польська полиця в Україні». Із 17 новинок 14 книг вже знайшли своїх шанувальників.







Немає коментарів:

Дописати коментар