понеділок, 11 грудня 2023 р.

"Ви - моя терапія". Зустріч із Русланом Горовим

9 грудня 2023 року  у бібліотеці-філії №4 відбулася зустріч із Русланом Горовим, відомим в Україні режисером, журналістом, письменником, волонтером.

Руслан Горовий – відома публічна людина. Ще з 2014-го, відколи росія почала війну на Сході України, Руслан неодноразово їздив туди як журналіст та волонтер, допомагав військовим і цивільним, зняв документальну стрічку «Укропи Донбасу».

Після широкомасштабного вторгнення Руслан Горовий з друзями заснували волонтерську спільноту, назвавши її «циганським табором». Їх волонтерська діяльність стала ще більш активною після того, як окупантів вигнали з Київщини. Під час кожної подорожі «циганського табору» дорогами Київщини Руслан намагався занотовувати свої враження , знімати короткі відео сюжети розповідей місцевих мешканців, які пережили окупацію, а ще збирати артефакти війни для майбутнього музею.

Частина цих матеріалів  стала основою книги «Жили собі люди», яку Руслан Горовий презентував під час зустрічі.

«Жили собі люди» - це хроніки біди, картини болю, горя, люті і ненависті до ворога,  часом критичні і відверті розповіді, есеї.

«Книжка розкриває трагедію деокупованих українських територій з перших днів звільнення від російської окупації, вражає моторошними подробицями виживання в нелюдських умовах та нестримною жагою до життя, яке все перемагає і відновлюється попри всі втрати, труднощі й нові випробування».

Полтавським читачам Руслан Горовий добре відомий за книгами та його дописами на власній сторінці у Facebook. Тому на зустріч з гостем завітали «фейсбучні друзяки», щоб розвіртуалитися.

Зустріч була теплою й зворушливою. Але часто – із сльозами на очах і «мурахами по спині». Не обійшлося без жартів, іронії, гумору.

Руслан читав полтавській спільноті  поезії свої та дружини Людмили Горової, добре знаної як авторки відомої пісні «Буде тобі, враже, як та відьма скаже». До речі, гість зустрічі презентував збірку її поезій.

Артистично прочитані оповідання гостем зустрічі  із власних  збірок, на перший погляд, про людей, яких ми зустрічаємо щодня і всюди, про перипетії доль, нерідко (зі слів автора) реальні історії, почуті від незнайомих людей чи з власного життєвого досвіду – це все Ми.  А «Ви – моя терапія», - з гордістю сказав Руслан Горовий насамкінець зустрічі з полтавцями.












Немає коментарів:

Дописати коментар