четвер, 16 листопада 2023 р.

Щоб наші нащадки виросли українцями.

У бібліотеку-філію №4 завітали четвертокласники на відверту розмову «Про важливе…»

Діти цього віку сприймають історичні сюжети як цікаві оповідки. Тому, використовуючи маленькі історії Сашка Дерманського, Оксани Мамчич, Ольги Купріян,  Марії Артеменко, Світлани  Богдан, відправилися  разом зі школярами у подорож минулим нашої країни.

 Разом із героями  книг дізналися про перших людей, що заселяли українські землі, про поселення давніх слов’ян, про князів та козаків. Льодовиковий період, грецькі колонії Причорномор"я, скіфи, сармати, велике переселення народів… Герої оповідок – діти. Вони живуть своїм дитячим життям, проживаючи всі події, усвідомлюючи їх та ніби переказуючи своїм одноліткам із ХХІ століття.

Кожна книга пропонує легке, пізнавальне, веселе знайомство з історичними поняттями і нагоду поговорити з дітьми про цікаві явища з історії України.

Як з’ясувалося після «подорожі»: «історія – це не нудно». «І все зрозуміло». Всього одна  книга може підштовхнути до того, щоб познайомитися з історією ближче. Врешті-решт усвідомити, що історія України можe бути для кожного з нас, дітей чи дорослих, цікавою й зрозумілою.

 Бажаючих дослідити нашу історію, дізнатися правду про історію рідної землі у бібліотеці побільшало. Ласкаво просимо!

Виявляється, історія може бути цікавою та вкрай важливою, навіть, якщо це було ще за динозаврів. Гарні та зрозумілі ілюстрації у книгах видавництва «Портал» зацікавили четверокласників.

Найбільше розмов було навколо книги Валентини Вздульської "Українські скарби».

«Скарби бувають дивними - як-от бивень мамонта чи прадавня мотика. Бувають втраченими чи й зовсім вигаданими, і навпаки, знайденими дивовижним чином», - розповідає письменниця-дослідниця. Вона зібрала цілу скриню історій про скарби, які пов'язані з Україною. Валентина Вздульська  ділиться з нами на сторінках своєї книги історіями про найдивовижніші знахідки, розповідає про археологів, подорожі й експедиції. Ще й попереджає юних читачів: «Обережно! Після прочитання книги може з’явитися потяг до розкопок».





Немає коментарів:

Дописати коментар