четвер, 16 листопада 2023 р.

#Кола_знань, або Перший крок зроблено!


Кола знань – термін Сергія Кошмана, який, на його думку краще позначає те, що ми називаємо освітніми гуртками або гуртками самоосвіти. Як для України – це порівняно новий інноваційний метод навчання. Його називають ще групою самонавчання. Бо люди, які хочуть отримати нові знання або вирішити певну проблему, самі організовують регулярні зустрічі в невеликих групах, навчальних колах. І систематично
 працюють над обраною темою. Робота такої групи збагачується знаннями та досвідом кожного учасника. Таке спілкування  дозволяє поглянути на обрану тему з різних точок зору.

Метод навчальних кіл передбачає, що кожен учасник має певні знання та досвід, якими  може поділитися з іншими. Такий підхід до розвитку дорослих активно використовується скандинавськими країнами.

«Цікава ідея! – вирішили читачі бібліотеки-філії №4. – Треба спробувати зібрати зацікавлену спільноту».

Зустрілися. Порадилися. Обговорили  основні принципи зустрічей, їх періодичність та  теми, які хотіли б опрацювати в навчальних колах.

«Історичні постаті на тлі епохи» - тема не для одного кола знань.

Симон Петлюра привернув увагу всіх присутніх своєю неоднозначністю. Про нього написано багато статей, дослідниками видано чимало книг.

Але й суперечки навколо постаті Симона Петлюри не вщухають протягом багатьох десятиліть. Його особистість привертає до себе увагу сучасників та істориків. Одні факти спонукають до піднесення його імені з одного боку та паплюження з іншого. Проте, однозначно, ця людина надзвичайно цікава як реальна особистість.

Саме про Симона Петлюру говорили учасники кола знань. 

Два питання, які спонукали до змістовних  думок і обговорень. Коли вперше почули про Симона Петлюру? Який факт із його життя найбільше запам’ятався ? Кожен учасник ділиться думками не більше 3-х хвилин. Жвава вдалася розмова. Учасники ділилися цікавими фактами з  життя Симона Петлюри. Але різні джерела отримання інформації – різні й думки. Де міфи, а де реальність?

Спробуємо розібратися! Запрошуємо до нашого #Кола_знань, яке відбудеться 29 листопада.


Немає коментарів:

Дописати коментар