середу, 22 листопада 2023 р.

З любов’ю й повагою до Героїв.

В день Гідності та Свободи у бібліотеці-філії №4 зібралися діти на годину спілкування «Країна нескорених»

Сьогодні знову ціною життів виборює Україна своє право на Гідність та Свободу. Нині, коли наш народ став на захист Батьківщини, ці поняття набули нового значення. Саме за них воюють захисники і захисниці, борються за кожний клаптик нашої території. Саме ці слова охоплюють серця мужнього, гордого та незламного народу.

Тому й говорили сьогодні з дітьми про боротьбу українського народу за гідність і свободу. Щоб їхня любов і повага до українського народу стала сенсом їхнього життя.

Згадали разом із школяриками «Казку про Майдан» Христини Лукащук. Бібліотекар розповіла дітям про збірник оповідань «Героям слава», ініціатором створення якого стало дитяче видавництво «Мамине сонечко». Це розповіді для дітей про героїв фронту і тилу,  оповідання про воїнів, які рятують бойових товаришів, захищають країну від ворогів та знаходять нових друзів на передовій. Вісім коротких оповідань – це історії про героїчні вчинки наших захисників.

 Наші воїни повертають з війни. Вони або без охоти кидають слова, або просто мовчать. Але ми хочемо почути їхні розповіді, нам потрібно знати, щоб пам’ятати та ніколи не забути тих, хто втримав над нами мирне небо.

Сердечка виготовлені дитячими руками  – це вираження любові й поваги до  героїв, які захищають нашу Батьківщину. І це  найменше з того, на що заслуговують наші герої.

Жовто-блакитні сердечка із рук  юних читачів передали в новий простір для ветеранів та рідних усіх тих, хто захищав і захищає нині Україну Veteran Hub «Свої тут. ++», координатором якого є Юліана Линник. У співпраці з ПНПУ імені В. Г. Короленка  благодійний фонд Veteran Hub «Свої тут. ++» створив  простір для підтримки ветеранів та членів їхніх родин, надає їм юридичні та психологічні  консультації, до речі, онлайн також.





Немає коментарів:

Дописати коментар