середу, 22 листопада 2023 р.

Зустрічі з полтавською письменницею Тетяною Рубан.

        Хто ж не любить історій від письменниці Тетяни Рубан? Читачі її книжок  добре пам’ятають пригоди Петрика та його компанії з повісті «Нічийні». Підліткам подобається її роман «На північ від кордону». Дівчатам-старшокласницям подобається Діна із роману «#Фізик».

Можливо, тому у філософському кафе бібліотеки-філії №4 найбажанішою гостею стала талановита й харизматична письменниця Тетяна Рубан.

Її книги  захоплюють читачів  динамічністю та реалістичністю. На підтвердження таланту авторки рукопис книжки «На північ від кордону» переміг на конкурсі «Молода коронація слова»  в номінації «Романи», а також на конкурсі від видавництва «Наш Формат» у 2020 році.

Завдяки безлічі деталей, прописаних у творах,  її герої чудово візуалізуються. Чітко бачиш Лесю, яка незадоволено грюкає дверима, хоча вже мріє про зустріч із Петриком. Насмішкуваті очі Колі чи заздрісні погляди Юльки.

Вибравши для обговорення всього три сторінки тексту з повісті «Нічийні», діти самі собі задали аж 14 запитань.

Для обговорення залишилося два – найцікавіших за рішенням самих же учасників. Такий формат зустрічей. Можливо, тому  розмова вийшла дискусійною, незважаючи на такий юний вік читачів. Гостями кафе були п’ятикласники. До речі, всі вони прочитали повість Тетяни Рубан «Нічийні».

Змістовні відповіді, інколи неочікувані, але щирі й відверті. Аргументи – приклади із життя персонажів повісті або із власного. До розмови долучалася гостя: розповідала про себе-підлітка та як допомагає юнацький досвід і досвід спілкування з друзями сина у письменстві. Щиро й відверто відповідала на запитання пятикласників, запрошуючи до розмови дітей.

За дві години спілкування у філософському кафе Тетяна Рубан і сімнадцять школярів стали добрими друзями. Довіряли один одному таємниці, говорили про наболіле, поверталися до обговорення запитань і знову дискутували. Насамкінець зустрічі діти мали нагоду отримати автограф письменниці, а самі наполегливі – селфі з уже улюбленою письменницею.

Читаємо. Зустрічаємося. Обговорюємо. Зустрічі у філософському кафе продовжуються.













Немає коментарів:

Дописати коментар