середу, 7 грудня 2022 р.

«Ти можеш мріяти, і тобі все вдасться»

 


До бібліотеки-філії №4 завітала Надія Гербіш, яка більше любить, коли її звуть Надійка Гербіш. Про себе коротко сказала: «Я християнка, невиправна оптимістка, щаслива дружина, мама дивовижної дівчинки, письменниця, перекладачка, пригодошукачка й мандрівниця. Уперто вірю в дива».

Надійка Гербіш - письменниця, перекладачка, авторка понад 20 книжок, що стали українськими бестселерами й були відзначені престижними нагородами. Найвідомішими є її «Теплі історії», але декілька років тому  вона «з головою пірнула в історичну тематику». Її історичні повісті для дітей «Ми живемо на краю вулкана» і «Яблука війни» (видавничо-освітній проект «ПОРТАЛ»)вийшли два роки тому та завоювали увагою і дітей, і дорослих відразу. «З дітьми треба говорити про такі складні теми, не уникати і не відкладати на потім».

У минулому році вийшла друком «Велика різдвяна книжка», створена Надійкою Гербіш у співавторстві з Ярославом Грицаком і присвячена історії цього свята.   


«У цій книжці є все, у що я вірю. – ділилася думками наша гостя. - Там є багато іронії - це не книжка для святенників. Є у ній про Озіріса, про Бітлз, про Брюса Вілліса в майці … Є багато про музику. Книжка сучасна і незашорена. Але разом із тим, у різній музиці, у Віллісі, у війнах, у всіх цих образах — серйозних чи іронічних, є віра, є Христос».

«Немає книжок ідеальних, - вважає Надійка Гербіш.  -І це теж не ідеальна книжка, але її так сильно люблю, як не любила жодної книжки до того.  Читаючи, можна почути, як змінюється тембр - чути один голос, а тоді інший. Були тексти, що писалися окремо. Ми з Ярославом Грицаком однаково читали їх навзаєм і часом щось доповнювали».

А ви читали всі книжки Надійки Гербіш? Запрошуємо!

Немає коментарів:

Дописати коментар