пʼятницю, 23 грудня 2022 р.

День нової книги !

 


22 грудня в бібліотеці-філії №4 відбувся День нової книги, на якому було представлено  близько 200 новинок. Всі книги – це подарунки від полтавців: читачів та меценатів.

Багатий асортимент міг би зробити вибір потрібної книги досить важким і довгим процесом. Тому для зручності користувачів усі новинки  поділено на кілька груп відповідно до тематики та доповнені інформаційними оглядами, експрес-репортажами. До кожного перегляду літератури представлені інформаційні листи з біографією письменників та відгуки тих, хто вже встиг прочитати книгу і залишити свій відгук на сайтах видавництв.

«Життєві історії». Романи про кохання від жінок-письменниць Сари Джіо, Зоряни Лешко, Оксани Калини, Марини Раєвської, Лідії Лук’яненко, Наталії Соболевської, які проникливо і чуттєво пишуть про почуття та любовні переживання. Романи Надії Гуменюк, Ірен Роздобудько –  життєві історії відомих в Україні жінок.

«Детективи». Аґата Крісті, Жан-Крістоф Ґранже, Андрій Кокотюха, Ірина Смолич, Поліна Кулакова - це лише найвідоміші імена письменників, детективні романи-новинки яких представлені на перегляді.

Поринути в химерні перипетії триллерів від Донато Каррізі чи вибрати книги Тесс Геррітсен, Коллін Гувер - вибір за вами.

Твори хорор-тематики від С. Кінга, Діна Кунца, Ксенії Циганчук - це художня література для людей зі сталевими нервами та стійкою психікою. Точно відомо: динамічний сюжет і непередбачений фінал читачеві гарантовано.

          «Новинки - фентезі». Їх характерною рисою є наявність художньої вигадки. Саме вони притягують дітей, підлітків та зовсім дорослих людей, які не проти перенестися в уявний світ. Марина Муляр, Анастасія Нікуліна, Лі Бардуго, А. Сапковський, Макс Кідрук.


Серед дитячої та підліткової літератури на дні нової книги найбільше відгуків отримала новинка видавництва «КСД» - комікси Мацуда Джюко «Привид Києва».

Новинки видавництва «Наш Формат» представлені були на переглядах «Книги про бізнес» та «Змінити в собі…». Ярослав Грицак, Фрідріх Гаєк, Рон Аднер, Сьюзі та Джек Велч, Деніел Канеманн, Роберт Чалдіні.

Цікавою книгою буде збірка архівної переписки Пилипа Орлика, упорядником якої є Тетяна Таїрова-Яковлєва.






Немає коментарів:

Дописати коментар