четвер, 22 грудня 2022 р.

Різдвяні історії тривають...

 


Затишною творчою атмосферою та бажанням творити розпочалася у бібліотеці-філії №4 етнографічна година «Диво народжене пензликом».

Розпис новорічних іграшок своїми руками - цікавий і захоплюючий процес, за яким приємно провести передріздвяні зимові вечори.

Яскрава, незвичайна новорічна прикраса на ялинку, виконана жовто блакитними кольорами в етностилі та створена власноруч дитячими рученятами – чи не найкращий подарок близькій людині, татові чи мамі?

  Таємниці народної іграшки  за допомогою книг розкривали разом із другокласниками. Навіть чарівника не довелося просити, щоб він віддав трішечки своїх чар маленьким школярикам. Діти вперше спробували розписати текстильну іграшку (цяцьку!) власноруч акріловими фарбами! Звичайно ж, без допомоги ельфа художниці-дизайнерки Анни Мухіної не обійшлося!

«Розписувати іграшку – це як вигадувати казку», - ділилася своїми емоціями другокласниця Стефанія.

Іграшки, створені власноруч,  мотивують дитину фантазувати.

«Головне , - пояснювала майстриня другокласникам, - відповідні матеріали, натхнення та ідеї. Перш ніж почати, потрібно визначитися з малюнком. Якщо добре розвинена фантазія, можна придумати самим ескіз. Найпростіше - це скопіювати з листівок чи журналів.

Бажаючих створити чарівну красу збільшилося. Батькам було не тільки цікаво спостерігати за розписом текстильних  іграшок. Їм також хотілося взятися за пензлика та  поринути в дитинство

Створити чарівну новорічну атмосферу за розписом текстильної іграшки-

це приємний та корисний відпочинок для всієї родини. Мало що так зміцнює сім’ю, як спільні інтереси та захоплення.

До того ж, створені власноруч новорічні іграшки - це не просто прикраси для ялинки, а цілі різдвяні історії.













Немає коментарів:

Дописати коментар