пʼятницю, 9 грудня 2022 р.

Малювати - це як читати книгу! #мій_Сковорода

 


Філософські посиденьки з майбутніми художниками,  вихованцями Полтавської дитячої художньої школи,   перетворилися у літературно-мистецьку гру.

Запросили юних художників до бібліотеки-філії №4 як переможців  конкурсу малюнків «Мій улюблений герой» за мотивами байок Григорія Сковороди.

Діти разом із викладачем Лідією Олексіївною Орел вибрали байку «Бджола і Шершень» і створили серію унікальних малюнків, які своєю неординарністю дивували навіть дорослих.

«Малювати – це як читати книжку, –ділилася думками Саша після зустрічі. Сторінки гортаєш – нові знання здобуваєш. А малювати – це підсилювати ефект уяви героя пензликом чи олівцем» (!).

Малюнки у дітей різнопланові: ідею байки вдалося передати всім переможцям. До того ж, юні художники познайомилися з унікальністю українського філософа, якому майже 300 років тому вдалося дистанційно проводити заняття з учнем.

Зацікавилися діти біографією українського байкаря. Розгадували загадки й шаради. Охоче ділилися розповідями про сам процес створення малюнка. Залюбки долучилися до так названого «тесту» - перевіряли чи насправді діти самі створили такі шедеври. Через 40 хвилин кожен презентував свою нову роботу – намальованих  героїв байок  Григорія Сковороди, яких згадували під час літературно-мистецької гри.  Тест здали на відмінно. А от викладачу Лідії Олексіївні завдання ускладнили – треба було створити композицію із закритими очима. Як гадаєте вдалося? Ще й як!  Бачили б ви як раділи вихованці за свою «майстриню». Саме так назвали діти свою вчительку.

І дітям, і дорослим презентували книгу «Сковорода від А до Я», яка стане у пригоді батькам, щоб познайомити своїх дітей з унікальним доробком великого українського філософа  Григорія Сковороди.

Всі переможці отримали подарунки. Що ж то за художник без кольорових олівців, без цікавої книги чи без смаколиків! Дякуємо нашим меценатам!








 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар