середу, 21 грудня 2022 р.

А до нас, а до нас Миколай приходив!

 


Ой хто, хто, Миколая любить ” - наспівують українські діти, як тільки календар починає відраховувати перші зимові дні.

Зібралися у дитячій кімнаті наші маленькі полтавці та гості міста з Харкова, Чугуєва, Балаклії, Ізюма, Кремінної, щоб згадати історію свята,  благодіяння Миколая-Чудотворця, поділитися спогадами «А до мене Миколай приходив…» Співали пісні, читали вірші, говорили, чому в народі шанобливо ставляться до цього святого.

Дня Святого Миколая чекають з нетерпінням всі діти, адже у це свято вони очікують різноманітні сюрпризи, подаруночки та дива.

Ще зранку завітав до книгозбірні Миколай із ящиком запашних мандарин для юних пізнайликів. За бажанням (а охочих було багато), можна було отримати ще один сюрприз від Миколая. Та для того необхідно було потрудитися: вірш розказати чи пісню заспівати,  фокус показати чи про улюблену книгу розповісти. Цікаво було й весело всім присутнім. До святкування приєдналися і дорослі.


Справжнім дивом для дітей став майстер-клас з Ларисою Гецелевич! Діти власноруч виготовили янголів та крихітні ялинки, яких відразу ж подарували мамам і татам. «Ми сьогодні вчилися бути Миколаями», - пояснила Софійка бабусі. – Це зовсім неважко. Потрібно тільки навчитися робити добрі справи».


Звичайно ж був і лист від Святого Миколая, і помічники його не  забарилися: подарунок отримав кожен! А ще – нові знання, вміння працювати з голкою (навіть вузлики навчилися завэязувати), святковий настрій, позитив і, можливо, дрібку смутку… Шкода, що Святий Миколай приходить один раз на рік і то таємно. Але його помічники, щедрі меценати, живуть поміж нас. Дякуємо Андрію Гурнику та Яніні Барибіній за ваші добрі справи та люблячі серця, за чудову казково-мандаринну атмосферу!












 

Немає коментарів:

Дописати коментар