вівторок, 6 грудня 2022 р.

Вберегти наших дітей від неприємностей є цілком природним

 


«Якби Червона Шапочка не сказала Вовкові, куди йде, або, ще краще, взагалі не розмовляла з незнайомцем – трагедії з бабусею  б не трапилося». Такий висновок зробили третьокласники після відвертої розмови із Мариною Зінюхою, керівником відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції в Полтавській області.

Декілька рольових ігор, епізодів із відомих казок і школярі вже запам’ятали, що насильство буває різне.  Фізичне, економічне, психологічне. «І як закономірність, - пояснювала пані Марина,  - як не прикро, але часто за одним насильством іде інше».  

Домашнє насильство найчастіше зустрічається у наш час, але й найчастіше на нього «закривають очі» рідні.

Навіть, якщо дитина не отримує стусанів, а лише присутня в домі, де страждає інший член її родини, вона є свідком.

Бажання захистити наших дітей та вберегти їх від неприємностей є цілком природним. Тому діти повинні знати всі кроки у випадку домашнього насильства, щоб захистити себе і рідних, куди звернутися та як діяти у  випадках, коли зазнали насильства чи стали свідком. Та головне, вони повинні знати, як реагувати на випадки насилля.

Закінчили відверту розмову темою булінгу. Про агресивну поведінку, про вміння контролювати себе у різних критичних ситуаціях, як долати агресію та бути толерантним розглядали на прикладах літературних героїв та різних ситуацій. Активність школярів та їх розуміння  ситуацій здивували навіть гостю.






Немає коментарів:

Дописати коментар