четвер, 22 грудня 2022 р.

Дива тільки починаються!

 


21 грудня у бібліотеці-філії №4 зібралися вихованці Полтавської дитячої художньої школи на літературно-мистецькі посиденьки «Різдвяний передзвін».

Діти переконалися, що чудеса стаються не тільки у різдвяну ніч. Найцікавіші  дива починаються раніше, і кожен може стати їх учасником. Це коли із героями збірки оповідань «Диво на Різдво» відчуваєш казковий присмак зимового свята. А подивившись мультфільм про народження Ісуса Христа, уважно слухаєш розповідь із дитячої Біблії. Йосип, Марія, три мудреці, янголи та пастухи...  - всі персонажі, сюжет передані просто та мило. «В Біблії точно не сказано, де вони зупинилися, але більшість людей думають, що вони залишилися в маленькому сараї, де утримувалися тварини».

Обговоривши почуте з друзями та викладачем Лідією Олексіївною, діти вже легко уявляли події, які відбулися багато-багато років тому.

 Зворушлива історія народження Ісуса Христа надихнула дітей на роботу. Вони залюбки розминали пластилін, пальчиками формуючи фігури героїв почутою оповіді. Хтось виконував все покроково, як рекомендувала викладач, а хтось вирішив ліпити з уяви.

За годину в  імпровізованому різдвяному вертепі з’явилися фігури, майстерно виліплені маленькими майстрами. Вівці, ягнята, кінь, корова, ослик – Найбільше було мороки із фігурами волхвів. Великої майстерності вимагалося при ліпленні маленьких ясел і фігури новонародженого Ісуса.

А ще дізналися діти багато нових слів! Хто такий цісар і волхви? Де знаходяться міста Назарет і Віфлеєм? Чому Ісуса Христа називають Спасителем.

А ще маленькі вмільці дізналися таємницю: де буде представлена їхня композиція «Різдвяний вертеп». Читаємо книги та вчимо колядки. Дива тільки починаються.








Немає коментарів:

Дописати коментар