понеділок, 7 листопада 2022 р.

Безпека дітей – наш пріоритет!

       


     Пізнавальні посиденьки, які проводяться у бібліотеці-філії №4, отримали статус не тільки «цікаві», але й «корисні». Бесіди з дітьми та батьками, підкріплені майстер-класами, здобувають все більше шанувальників.

Тема нашої зустрічі  - чому важливо носити світловідбиваючі елементи?

Через обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури в Україні вимикають вуличне освітлення. Так роблять через аварії або з метою економії. Щоб убезпечити дітей на дорозі, необхідно подбати про те, щоб їх одяг було видно у темряві.

 Восени дітям взагалі  рекомендують носити речі світлих кольорів або ж із світловідбиваючими елементами одягу - браслет, стрічку на рюкзак або на руку, як у чергового. Це флікери.

«Найкраще видно елементи жовтого кольору та розміром понад 15 квадратних сантиметрів. Флікери рекомендують чіпляти на рухливих частинах тіла - передпліччі,  зап’ястках, щиколотках. Це важливо і для дорослих. Та через низький зріст, діти менш помітні на дорогах. Флікери відбивають світло в темряві та допомагають побачити пішохода чи велосипедиста в темний час. Чим нижче вони розміщені, тим краще їх видно для водіїв. До речі, за наявності флікерів водій бачить пішохода за 150 метрів.

Майстер-клас з Ларисою Гецелевич довів, що для безпеки  дитини потрібно зовсім не багато часу, аби виготовити світловідбивач. Година творчості + натхнення + терплячості та допомога майстрині – флікер готовий! І собі можна виготовити власними руками, і рідним! Ще й друзям в подарунок!

Цікаво, що поробки сподобалися всім: і дітям, і дорослим. Веселі, зручні і виглядають модно. Тут же із задоволенням прикріпили їх до одягу й сумок. Тепер  вечірні  прогулянки безпечні та комфортні.






Немає коментарів:

Дописати коментар