пʼятницю, 25 листопада 2022 р.

"У бібліотеці живуть феї"

 Так сказала трьохрічна Маргаритка із Харкова після екскурсії бібліотекою-філією №4.

 Адже 17 красивих різнокольорових метеликів,  виготовлених власними руками дівчаток  і хлопчиків упродовж пізнавальних посиденьок, здивували і дорослих. Діти підійшли до роботи серйозно, з недитячою відповідальністю. Кожен учасник вже знає: тут дива творяться власноруч. Звичайно ж, під пильним оком майстрині Лариси Гецелевич.

Особлива атмосфера,  створена бібліотекарем Тетяною Григорівною, тільки підсилила дитячу наполегливість. Цього разу говорили про Японію та метеликів. Історії з книги «Чи вмієш ти дивитися на вишню?» Тані Поставної – це передовсім розмови про відчуття прекрасного, гармонійного співіснування та про особливі звичаї Японії.

Наприклад, японці вважають, що побачити метелика у себе в будинку - це на щастя. «Метелик символізує все краще в житті людини».

Діти залюбки слухали історії  Тані Поставної .

 Не менш цікаво було всім мандрувати сторінками дитячої книги "Метелики" Алехандро Альгаро.

У супроводі метелика може будь-хто пізнати всі секрети життя цих чудових комах. Зрозуміти, як вони живуть,  харчуються і розмножуються, про їхнє неймовірне перетворення з гусениці в метелика. Більше того, у книзі є цікаві факти про цих дивних комах, про їхню роль у навколишньому світі та про зв'язок між ними і людьми.

          Всіх, хто хоче відчути магію книг і кольорового паперу, запрошуємо щопонеділка з 14 год. до 17 год. на літературні читання та майстер-класи Лариси Гецелевич.










Немає коментарів:

Дописати коментар