понеділок, 7 листопада 2022 р.

Детектив - це справжня знахідка!

   


         Ще трохи – й на детективному Олімпі стане затісно. Бо швидко підростають юні детективи - пятикласники, які тільки й  мріють розплутати клубок загадкових подій та вивести на чисту воду лиходіїв.

Саме такі дівчата та хлопці збираються у бібліотеці-філії №4 , яким цілком до снаги з'ясувати та розкрити загадки, які хитро вибудовує майстер головоломок Андрій Кінаш .

Добре, якщо по-чесному, то не все ще під силу юним детективам, але вони впевнено рухаються вперед. За допомогою малюнків, ребусів, дрібних деталей і підказок вже можуть "схопити" злочинця чи логічно вибудувати маршрут до розгадки. А тепер  навчилися і стрес знімати.

Серед якостей детектива найнеобхідніші - вигадливість, уважність, кмітливість, спритність.

А де ще можна навчитися цьому? Звичайно ж, у книгах. І ми знаємо  українських письменників та їх детективні історії, які користуються шаленою популярністю серед підлітків. Нині дитячий детектив - один із найбагатших та найрізноманітніших жанрів.

Пригодницькі квести Олександра Есаулова – справжня знахідка для юних детективів. Серія вирізняється динамічним пригодницьким сюжетом. Високий градус напруги змушує по-справжньому співпереживати підліткам, котрі раз по раз опиняються в реальній небезпеці. Та ризиковані операції не заважають героям дорослішати, закохуватися, переосмислювати українську історію, дізнаючись те, про що не пишуть у підручниках.

Якщо вам потрібен певний мікс жанрів, то будь ласка!  Горор, містика, авантюра,  фантастика та пригоди – можна обрати книжку на будь-який смак у Андрія Кокотюхи. Усе одно жодна не обходиться без загадок.

А хто сказав, що карний розшук – то виключно людська справа? Вусаті, вухаті й хвостаті теж уміють нишпорити. Не вірите – запитайте у Галини Вдовиченко, авторки повісті «Коти-детективи»!

Перегляд літератури «Дететив – це справжня знахідка» діє до 25 листопада.

 







Немає коментарів:

Дописати коментар