неділю, 20 листопада 2022 р.

І мій , і твій Григорій Сковорода.

 

Цьогоріч в Україні на державному рівні відзначають 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Дата ювілею відомого українця увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.

Бібліотека-філія №4 долучилася до вшанування імені видатного народного мислителя, прозаїка, поета, музиканта, просвітителя, гуманіста.

Караван афоризмів Григорія Сковороди, цикл зустрічей з полтавськими поетами «Поетичний мікрофон «Про вічне і своє», конкурс «Напиши листа Григорію Сковороді», літературні читання «Парад байок Григорія Сковороди» . флешмоб #мій_Сковорода ще тривають у книгозбірні. Завершився літературний конкурс «Байка - Slam».

З 15 листопада діє виставка дитячих робіт за мотивами байки Григорія Сковороди "Бджола і Шершень". Авторами цікавих змістовних малюнків є вихованці Полтавської дитячої художньої школи.  Керівник Лідія Орел .

Щоб передати настрій героїв і зміст їхньої розмови, треба розуміти байку та її «силу». Лідії Олексіївні вдалося не тільки зацікавити дітей байками Григорія Сковороди, але й спонукати створити власне бачення героїв Бджоли і Шершня з однойменної байки.  Із завданням юні художники справилися на 100% Дивлячись на малюнки, розмова між Бджолою та Шершнем оживає. Ви тільки подивіться їм у оченята, гляньте на їхні посмішки: серйозні, іронічні, злі, добрі... Талановито, змістовно, емоційно.


Артемко, автор малюнка каже: "Мені дуже хотілося передати повчальність байки!" Ви чуєте – повчальність! Йому вдалося. Запрошуємо відчути малюнки серцем ! Виставка діє до 15 грудня. Приємний момент: авторів малюнків чекає сюрприз! 

Всіх бажаючих запрошуємо підтримати флешмоб #мій_Сковорода.

Усе, що потрібно для участі – записати байку Григорія Сковороди та запостити її на своїй сторінці у "Фейсбуці" з хештегами #мій_Сковорода та #Бібліотека_на_Європейській_141


 

Немає коментарів:

Дописати коментар