неділю, 20 листопада 2022 р.

Випадковості випадкові?

 


Майже у кожної людини рано чи пізно з’являється думка  про те, що випадковості не випадкові. Ті події, які трапляються навколо нас, мають якусь закономірність. Згадайте історії про те, як люди з дитячого саду знайомі, потім ходять в одну школу, поступають в один університет, а потім одружуються і люблять одне одного до кінця життя. Здавалося б, ні до чого причепитися, все було випадково і без змови, але таке відчуття, що так було заплановано вже давно.

Дві чарівні жінки – херсонка і полтавка. Їх обєднали інтереси- література, поезія, зокрема, і мистецтво. А ще бажання допомагати тим, хто змушений був покинути домівки із-за російської окупації.

У генерального директора - художнього керівника Херсонського театру імені Миколи Куліша пана Олександра Книги разом з відомим художником Матвієм Вайсбергом народилась ініціатива:  почати збір художніх робіт для пограбованого орками Херсонського художнього музею.

Вони звернулися до всіх небайдужих митців України – створимо нову художню колекцію Херсонського музею!

В рамках цієї ініціативи відома вам «полтавка» - полтавська журналістка, поетеса, акторка, художниця-аматорка  Олена Никифоренко у день свого  професійного свята  працівників радіо, телебачення та зв’язку передала координаторці проєкту в Полтаві Галині Лободі (саме тій «херсонці») свою картину «Авантюрний сніданок з Полем Сезанном».

Ця подія відбулася в нашій бібліотеці. Випадковості випадкові?

Немає коментарів:

Дописати коментар