вівторок, 30 листопада 2021 р.

«Я вірю в магічну силу усмішки». Зустріч з Марією Артеменко

 29 листопада 2021 року до бібліотеки на зустріч із юними читачами завітала  дитяча письменниця Марія Артеменко, уже добре відома школярам за книгою «Стріла степу». Тому найбільше запитань було саме за цим твором, який вже довгий час тримається у 10 найулюбленіших дитячих історичних книг.

Це зворушлива книжка про дружбу, сміливість, випробування і втрати, що трапляються на життєвому шляху.

Головна героїня дівчинка-сарматка, що жила багато століть тому в степах на півдні нинішньої України? Фаті стріляє так влучно, як її мама, відважна воїнка. А ще — має схованку зі спостережним пунктом на старому дубі. Звідти одного разу вона й побачила норовливого скакуна, який став її вірним товаришем.

«Мені так подобається Ваша книга. Це тому, що нарешті є дівчинка героїня Фаті, яка сильна, мужня, відважна. А то все хлопці й хлопці…», - щиро Вероніка ділилася враженнями про «Стріла степу». Разом обговорювали забавки та мрії дівчинки-сарматки, порівнювали зі своїми, а чарівна гостя розповіла дітям про  що сама мріяла в дитинстві.

Дитяча письменниця розповідала про дебютну книжку «Таємниці хмар», яка вийшла в серії «Читальня» видавництва «Ранок».

 Окрім прозових текстів, Марія Артеменко пише вірші для дітей (збірка готується до друку). Із задоволенням діти слухали дитячі поезії.

Започаткований дитячою письменницею авторський ютуб-канал «Творча Читальня» зацікавив не тільки дітей, а й дорослих.

На каналі Марія Артеменко викладає короткі відеоуроки, кожен з яких починається читанням вірша, а закінчується тематичним творчим завданням за його мотивами. Також проводить майстер-класи з аплікації, оригамі, малювання, виготовлення елементів декору, подарунків тощо. Завдання призначені для дітей 4-7 років, проте вони будуть цікавими для усіх, кому подобається рукоділля.

Марія Артеменко переконана, що розвиток креативного мислення через читання і крафтову творчість буде спрямовувати дітей на пошуки нестандартних рішень, що є цінним і необхідним у нинішніх реаліях.











Немає коментарів:

Дописати коментар