вівторок, 23 листопада 2021 р.

Хто улюблений письменник дітей? Сашко Дерманський!

22 листопада 2021 року у нас гостював улюбленець юних читачів та  (не буде таємницею) і дорослих також - Сашко Дерманський .

Добрий друг нашої книгозбірні, полтавський бізнесмен Андрій Гурник сказав Олександру: «Я великий прихильник Вашої творчості. Такі добрі та разом з тим бешкетливі, повчальні, серйозні, смішні історії будуть читати діти. Впевнений, хто ще не відкрив для себе письменника Сашка Дерманського, вже незабаром стане палким шанувальником Вашої творчості»  Це були не просто слова. Це був щедрий дарунок від Андрія Анатолійовича! Тепер всі книги Сашка Дерманського є у нашій бібліотеці!

Так це Олександр Дерманський  подарував життя Чудовому Чудовиську, принцесі Маляці, вужику Ониську та багатьом іншим кумедним і бешкетним персонажам, які так полюбилися нашим  юним читайликам.


Сьогодні діти в черговий раз переконалися, що дитяча книга може бути одночасно і забавкою, і розвагою, і цікавою книгою. Школярі разом із письменником поринули в книжкові історії з головою. Відчували, переживали, сміялися, захоплювалися, чекали наступних розповідей та розв’язували задачі. Так - так, цікавезні задачі, які розохотили і дітей, і дорослих!

Що таке задачі, відомо кожному: це один-два абзаци тексту, з якого треба скласти коротку умову, підставити відоме й невідоме, порахувати й записати відповідь. Проте в книжці «Неперевіршені задачі» - дуже підступна забавка. І намудрували їх два справжні вигадники й розбишаки. Перший — це той самий Сашко Дерманський, який у своїх книжках розповів про пригоди чудового чудовиська Чу, вужа Ониська, принцеси Маляки та багато-багато іншого цікавезного. А другий писака — теж той самий, тільки Кузько Кузякін. Це він змусив бідних дітей ламати голови над «Зубастими задачками», «#щотакематематикою?», абобалем з ябобалем… А якщо до цієї парочки авторів додати ще третього розбишаку — ілюстратора Олександра Шатохіна — реготанню не буде меж! Отже, гарантовано та перевірено, що «Неперевіршені задачі», які сьогодні презентував Сашко Дерманський - веселенька й цікавенька книжечка!

А ще читали кумедні оповідки із збірки «Вікусині історії». У світі безліч історій. Деякі з них нудні, деякі цікаві, бувають історії правдиві, а бувають вигадані. «Трапляються сумні або веселі, змістовні або пустопорожні, короткі чи довгі, серйозні або збитошні… Але ж які з них — найкращі? Відповідь проста: найдивовижніші, найважливіші, найтепліші й найцікавіші історії -— ті, що лишаються з тобою на все життя. Бо це — історії про тебе і про тих, кого любиш» І їх написав Олександр Дерманський.


Говорили під час зустрічі і про Маляку, і про драконів, про привидів та бешкетливочудернацькоприкольні вірші. Дарував Сашко Дерманським дітям тепло, сіяв мудрість. Ні, не повчав, а ділився досвідом. Ніби і зараз у ньому живе два оповідача: маленький Сашко із нашого дитинства та Олександр – мудрий дитячий письменник.

Хто пропустив, може переконатися, взявши його книги у бібліотеці. Але якщо Ви хочете мати власну книгу з автографом та присвятою - замовляйте  на сайті письменника  http://dermansky.com.ua/

 Смачного всім читання!









Немає коментарів:

Дописати коментар