пʼятницю, 12 листопада 2021 р.

Краса рідної мови


8 листопада 2021 року в межах Дня мови "Її величність - українська мова!" до бібліотеки завітали третьокласники ПШ44, щоб долучитися до вшанування рідного слова українського.

Цікавим та змістовним виявився конкурс знавців рідної мови «Мій скарб». Школярі ділилися власними думками не тільки про прочитані книги, але й про мовні скарби, які відшукали під час читання. Нові слова, епітети, синоніми – все, що робить нашу мову милозвучною, діти знайшли у книгах і ділилися здобутими знаннями .

Юні читачі з ентузіазмом долучилися до запропонованих літературних ігор: «Розсипані літери», «Зашифроване слово», «Кмітливий писар», «Виправ помилку». Під час перебування на зупинках «Казкова», «Поетична», «Загадкова», «Забавлянки», «Виставкова» гравці знаходили й виправляли неправильно записані слова, дописували літери до запропонованих слів, утворюючи новіслова, розшифровували ребуси, читали прислів’я та приказки. 


Діти разом доторкнулися до краси української мови, удосконалили свої знання та навички з українського мовлення, відчули свою приналежність до людей, які поважають рідну мову, милуються нею та плекають її.

А ще зрозуміли та довели, що володіти українською мовою – модно та стильно. 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар