пʼятницю, 12 листопада 2021 р.

Краще один раз побачити, ніж 10 разів почути !

  «А нам багато розповідала Олена Іванівна про Вашу бібліотеку», - переступивши
поріг книгозбірні, сказала з усмішкою першокласниця Стефанія. (Олена Іванівна – це класний керівник і як батьки говорять: «Не від слова клас – кімната, а від слова - Класна! Чудова! Оригінальна!»)

І бібліоподорож вдалася КЛАСНОЮ!

Невимушено й цікаво, зрозуміло й захопливо  подорожували з малечею бібліотекою. Разом шукали відповіді на численні запитання маленьких чомучок: куди поспішають струмки, де народжується грім, звідки взявся метелик, куди зникають калюжі, де живуть динозаври і чи насправді у хамелеона найдовший язик? …

Книжки-картинки із завданнями, дитячі енциклопедії, казки, реальні й повчальні історії, книги з віртуальними додатками … А ще загадки-відгадки, головоломки, шаради та літературна гра «Хто Я?»

 Діти із задоволенням поринули у світ книг та ігор. Батьки раділи за дітей. А ми – що змогли подарувати дорослим і малечі приємний час теплого родинного спілкування, збагатить уявлення дітей про довкілля і навчить їх ставитися до всіх і всього з любов’ю та розумінням. Та найголовніше – світ книг розкрив свої обійми новим маленьким читачам. Кожен знайшов собі книгу! 

Поради батькам. Немає дітей, які не читають. А  як зацікавити читанням? Для цього треба постійно читати разом з дитиною, розмовляти з нею, уважно слухати, коли вона розповідає вам про те, що сама дізналася з книги.

Якщо ви прищепите своїй дитині любов до пізнавальних книг і навчите читати їх, ви розширите її інтереси, виробите звичку і навики до розумової праці, зробите  життя цікавим і змістовним. Запрошуємо до бібліотеки!

«Краще один раз побачити, ніж 10 разів почути!, - переконалися першокласники ЗОШ 23 під час бібліоподорожі до книгозбірні.







Немає коментарів:

Дописати коментар