неділю, 21 листопада 2021 р.

Екзотичний унікальний світ Сходу. Зустріч із Світланою Призинчук


17 листопада 2021 року читачі бібліотеки-філіалу №4 спілкувалися із засновницею видавництва Safran Book Світланою Призинчук в межах проєкту «Літературна орбіта».

Дорослим гостя з Києва люб’язно відповіла на питання про нелегкий шлях видавця літератури Сходу, складнощі та тонкощі перекладу зі східних мов, а також про новинки видавництва, які тепер є у книгозбірні.

Українське сходознавче видавництво «Safran Book» спеціалізується на перекладах зі східних мов та міжнародній літературі про Азію. Першими книгами, створеними у видавництві, стала китайська класика. Засновниця «Safran Book» вважає, що якщо ми будемо цікавитися іншими країнами, то і світ нами зацікавиться.

Унікальний, навіть екзотичний казковий світ Сходу зацікавив юних читачів.

Світлана Призинчук школярам розповідала про незнаний магічний світ далеких гір Гімалаїв, куди  багато хто мріє потрапити. Розпочали спільну мандрівку зі збірки казок «Мандрівки Гімалаями», які вийшли у видавництві Safran Book.

Звичайно ж, герої й тібетських легенд майже завжди здобувають перемогу над ворогом чи нечистою силою, добро долає зло, любов перемагає усі перешкоди. Але ж скільки цікавого та таємничого можна дізнатися із китайських легенд?!

Король Мавп із однойменної легенди - один з найяскравіших та найулюбленіших міфічних супергероїв як стародавнього Китаю, так і сучасності. Неабиякі вміння допомогли йому, смертному, кинути виклик небесному порядку й дорівнятися до небожителів. Король Мавп показав, що навіть найпотужніша стихійна сила підвладна впорядкуванню і здатна творити добро.

Та справжнім відкриттям зустрічі стала книга для дітей «"24 Сезони колеса року", яка складається з 4 книг: Весна. Літо. Осінь. Зима.

Світлана Призинчук поділилася із юними читачами: «У природі є чотири пори року. Давні китайці поділяли їх на 24 сільськогосподарських сезони, кожен з яких відображав окремий етап зміни пори року. Сезони сприяли появі народних сільськогосподарських рекомендацій і допомагали передбачати погоду на щодень. Серія розповідає про маленьку дівчинку на ім'я Яя, що відвідує своїх дідуся і бабусю в селі та спостерігає там за змінами сільськогосподарських сезонів. Відкриваючи ці книжки, разом із Яєю ви здійсните подорож і дізнаєтесь про традиційні китайські свята, давні обряди, спостерігатимете за тваринами і рослинами та навчитеся слухати мову природи.»

Чи сподобалася зустріч? Про це може говорити той факт, що ще довго діти не відпускали видавчиню: засипали запитаннями, дякували, запрошували в гості. Всі дитячі новинки видавництво «Safran Book» - в надійних дитячих руках».

Із усією читацькою любов’ю дякуємо підприємцю Володимиру Василіву за щедрий дарунок! 19 нових книг  видавництво «Safran Book» є у книгозбірні!



Немає коментарів:

Дописати коментар