вівторок, 2 листопада 2021 р.

Це книжка не про ельфів, не про гномів...

 1 листопада 2021 року до бібліотеки-філіалу №4 завітали юні читачі, щоб насолодитися обговоренням книги «Миші» Соні Атлантової, яка її назвала казкою-шкряботушкою.

Ми вкотре відчули шалену читацьку любов до дитячої книги. Скільки вражень від прочитаного!?

«В цій казці миші як люди, - емоційно ділилася враженням від прочитаної книги Вероніка. - Я обожнюю книжки, в яких тварини розмовляють і поводяться, як люди. Це ж книжка не про ельфів чи гномів. Це ж звичайні миші.  Ніколи не думала, що можна так цікаво написати про маленьких пухнастих істот. Я просто тішилася з їхніх пригод».


Чи чули ви коли-небудь, щоб мишачий дід видавав заміж свою улюбленицю внучку Оришку? І чи може глухий кіт стати справжнім мишачим другом та захисником? Чи здатен на подвиг мишачий бешкетник і пройдисвіт Рекс? І головне -  чому саме миші? Це просто випадковість чи є в цьому якийсь потаємний сенс?

Соня Атлантова про це розповіла: « Я не знаю, наскільки він потаємний, але як на мене, миші - це втілення чогось затишного. Бо на дачах, де живуть люди, зазвичай трапляються і миші також. І якщо спостерігати, як маленька мишка шукає собі їжу, робить запаси, будує нірку, то це подібне і до людського життя.»

Упродовж літературних посиденьок  читачі дізналися ще одну особливість цієї книжки – усі ілюстрації виконали миші, тобто не миші, звичайно, а сама авторка.

Соня Атлантова стверджує, що інакше бути не могло. «В моїй казці є персонаж, якого звати Мусій. Це мишка. І от по закінченню книжки Мусій вирішує, що в казці йому припало замало уваги, а він мусить привернути більше уваги до своєї скромної особи, і … починає малювати. Але оскілки Мусій - це миша, то нишпорячи по коморі, він-то зміг знайти собі фарби, але в нього виникла проблема із полотнами. Адже полотно для живопису потребує і підрамника, і ґрунтовки. Тому Мусій малював на тому, що трапилося йому під лапи в коморі - денце від старої праски, лопата, якісь побиті горщики тощо»

Не вірити? А ми вже деякі «шедеври» Мусія бачили! І навіть більше – незабаром арт-проєкт «Миші» Соні Атлантової буде презентовано у нашій книгозбірні! Ми з цього приводу нестримно радіємо і запрошуємо до читання пригодницько-гумористичної казки-шкряботушки «Миші».

 



Немає коментарів:

Дописати коментар