пʼятницю, 29 жовтня 2021 р.

"Не загубитися між секундами..." День письменника у бібліотеці!

 28 жовтня 2021 року у бібліотеці-філіалі №4 відбувся День письменника. Героєм дня була полтавка Олена Колінько, лауреатка міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова” у номінації “Прозові твори для дітей” за рукопис “Вітри великого лугу” та “Корній-Чуковської премії” у номінації “Проза для середнього та старшого віку” за підліткову еко-повість. Юним читачам бібліотеки гостя добре відома за чудовою пригодницькою повістю-казкою «Шпалереон».

Упродовж дня   читачі книгозбірні мали змогу спілкувалися з відомою дитячою письменницею та дізнатися як вона йшла до своєї літературної мрії.

«Cкільки часу відводите читанню і скільки – письму? Які книжки допомагають вам у творчій роботі? Які ваші улюблені літературні герої? Чи можна навчитися письменництву?»

Та найбільше розмов було про нову книгу, яка незабаром вийде у видавництві «Наш формат». Оленка Колінько не тільки поділилася думками про новий еко-твір, але й розповіла як готувалася до написання твору. Чим, повірте, здивувала та спонукала до роздумів не тільки підлітків, а й дорослих.

 Проблема сміттєзвалищ болюча і для нас полтавців. Та скільки нюансів існує при побудові сміттєпереробних заводів? Чи не виникнуть нові проблеми із будівництвом сміттєспалювальних виробництв? Очима головної героїні, її роздумами ділиться із читачами авторка власними переживаннями.

Звичайно ж, нова книга – це реальні підліткові історії: дружба, взаєморозуміння, перше кохання, відповідальність, дівчачі й хлопчачі  проблеми.

Щира та відверта Олена Колінько з радістю ділилася літературним таємницями з учнівською молоддю. Справжнім відкриттям дня стала поезія «коронованої» полтавки! «Як? Ви ще й поезії пишете?». « Я не вважаю себе поеткою», - ділилася гостя бібліотеки власними думками. Але ми так не думаємо. А Ви?

***

Загубитися десь між секундами.

У коричневий пил - з головою.

Там, де золото, там, де олово,

Де метеликів чорних тінь.

Між камінням, і мохом, і рунами,

У наметах шовково-шарлахових,

Малахітом де сяйво спалахує,

Між коріннями давніх видінь.

На підборах хрусткими хвилинами

Промайнути - і зникнути в мареві,

Де кристали сплітаються намертво

У букетики зоресклепінь






Немає коментарів:

Дописати коментар