понеділок, 18 жовтня 2021 р.

Тих днів у пам'яті не стерти...

 


16  жовтня 2021 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася творча зустріч із Сергієм Сидоренком, який відомий перш за все  історичним романом «Стрелок».

Як пояснив присутнім гість із Австрії,  книга є художнім твором, хоча використано багато копій архівних документів. Роман насправді має пригодницький характер, наповнений інтригами.

 Один із відгуків: «В головному герої легко можна впізнати розвідника Кузнєцова». Чи дійсно один із героїв книги є відомий в радянсько-німецькій війні розвідник? Чи Плотников – це збірний образ?

Літературними таємницями охоче ділився Сергій Леонідович, розповідаючи про роботу з архівними документами. Чи могли бути іншими герої книги в той час? Чи був шанс стати іншою у підпільниці Валентини Довгер? Чому красуню  Льолю  вважали зрадницею? До розмови активно долучилися читачі, які охоче ділилися спогадами рідних.

Саме цим людям судилося  жити в непростий час Другої світової війни. Їхніми очима показує автор події з різних сторін: німецької, радянської, української, польської.

Ілюзії та прорахунки полководців, пастки, до яких потрапляють держави та підпільні організації, роздуми про долі людей і народів, про любов і ненависть, про прийняття хибних рішень, за які заплатили зависоку ціну – людські життя.

Захопливі пригоди чекають читачів і в романах «Карєрист» та «Личная комната», які презентував Сергій Сидоренко під час  зустрічі.









Немає коментарів:

Дописати коментар