понеділок, 11 жовтня 2021 р.

Відомий у світі ізраїльський філософ Пінхас Полонський - гість нашої бібліотеки!

 


«У житті сучасної людини сенс – ресурс коштовний. Від його наявності чи відсутності залежить й обраний напрям руху кожного з нас» Пінхас Полонський

Наша зустріч-знайомство із ізраїльським філософом Пінхасом Полонським швидко переросла у відверту розмову-діалог-дискусію про сучасне сприйняття релігії, пошук орієнтирів, розуміння власної місії, реалізацію особистого потенціалу... Та коли думка про роботу бібліотеки співпадає із обізнаністю відомого в світі філософа - відчуваєш себе на сьомому небі!

Людині сьогодення характерна розгубленість, невизначеність, а відтак – невпинний і неусвідомлений пошук чітких орієнтирів. У бурхливому житті соціальної та культурної мінливості ми шукаємо певної точки опори.

Завдяки українському перекладу “Біблійної динаміки” Пінхаса Полонського


у читача з’явилася додаткова можливість пірнути до глибин пізнання та не загубитися. Автор в унікальний спосіб підходить до інтерпретації біблійного тексту, пропонуючи водночас  ефективний інструментарій для осмислення нашого сьогодення з його численними викликами. Ціннісні орієнтири, запропоновані на цих сторінках, спонукають рухатися в напрямку реалізації не лише особистого потенціалу, а й історичної долі цілого народу. Це унікальна можливість поглянути за соціальні лаштунки самого буття.  “Адам-Володар” і “Адам-Дослідник” допоможуть  розширити знання про себе та уяву про власну місію у світі, відчути себе співтворцями захоплюючої історії людства, а не її стороннім обивателями.

Простота викладу в книзі вражає. Як, власне, й глибина запропонованих смислів.

Як побажання  від Пінхаса Полонського: «У житті сучасної людини сенс – ресурс коштовний. Від його наявності чи відсутності залежить й обраний напрям руху кожного з нас»





Немає коментарів:

Дописати коментар