середу, 13 жовтня 2021 р.

Щаслива людина та, яка дарує щастя багатьом людям.

12 жовтня в читальному залі бібліотеки-філіалу №4 зібралися читачі, щоб переглянути разом документальний фільм «Кріт» Майте Альберді. Це зразок документалістики, якою вона може бути, і яку не побачиш по телевізору.

 Показ фільму відбувся  в межах 18 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA UA.

Родина занепокоєна, як їхній матері живеться в будинку для літніх людей. Приватний детектив Ромуло наймає 83-річного Серхіо, який оселяється в установі та стає агентом під прикриттям — «кротом». Чоловік до завдання відноситься відповідально, намагається не відступати від своєї місії. Зворушливі, теплі та щемкі історії, іноді кумедні. Та розповідь про життя в будинку для літніх людей нікого не залишить байдужим.   Дедалі більше герой залучається в життя мешканців і розуміє справжні витоки їхнього суму. Намагається розрадити, допомогти.

Фільм «Кріт» - це історія про людську самотність, про тендітні ніжні душі бабусь, до яких ніхто не приходить. Це фільм-сповідь, щоб відчути як це - бути на іншій стороні барикад. Це фільм на майбутнє: чому так важливо уважніше ставитися до своїх близьких.

Під час обговорення фільму більше звучало думок-розуміння того, як швидко змінюється світ із роками і, щоб не бути «за бортом», потрібно йти в ногу з часом незалежно від віку. А питання «людських відносин та цінностей» було важливим завжди, незалежно від епох, віку, статей. Головне – бути оптимістом, вміти вчасно підтримати того, хто поряд; спробувати зрозуміти та допомогти. Це не легко, але так потрібно: не бути байдужим!


Немає коментарів:

Дописати коментар