середу, 13 жовтня 2021 р.

Козацькі забави «Від порогу до порогу»

 


11 жовтня 2021 року  бібліотека-філіал №4 запросила школярів взяти участь у козацьких забавах  «Від порогу до порогу», щоб ще раз зануритися у вир пригодницьких подій.  

5 цікавих та пізнавальних завдань про козаків і учасники гри довели, що історію походження славних українських воїнів знають добре.

Про  заснування  Січі, історії українських козаків, пластунів, характерників, їхні бойові мистецтва та фізичну підготовку дітям добре відомо із книг Світлани Богдан «Викрадений перстень», Еліни Заржицької «Легенди про козаків», Тараса Каляндрика «Дітям про козаків».

Цікавим вдалося обговорення гри. Діти ділилися легендами та оповідками про козаків, наводили історичні та міфічні факти; говорили про добро та зло, честь і негідність. Світлана Анатоліївна запропонувала короткий екскурс у козацький  світ Володимира Рутківського, одного з найвідоміших сучасних українських дитячих письменників. Його мега-книга «Джури козака Швайка», дивовижні пригоди героїв завоювали серця багатьох юних українців.  Грицик та його друг  Санько, юний богатир Демко Дурна Сила, його мама-велетка, невловимий козак Швайка зі своїм вірним вовком Барвінком та їхні численні друзі  з честю виходять із найскладніших ситуацій.

Перегляд літератури «На козацьких островах» буде цікавий і дітям, і дорослим, всім, хто цікавиться історією козацтва.







 

Немає коментарів:

Дописати коментар