четвер, 9 лютого 2023 р.

Хочете розуміти своїх дітей, дорослішайте з ними!

     8 лютого у бібліотеці-філії №4 відбулася літературно-пізнавальна година "У пошуках диво-квітки"

Справжні козаки та козачки мають виховуватися на українських казках і легендах!

Перший повнометражний український мультик «Микита Кожумяка», та ще й створений на ґрунті національного фольклору, добре відомий і дорослим, і малечі. Про його успіх не знає хіба що той, хто байдужий до казкових пригод.

Нашу казочку про перемогу добра над злом, про любов до праці, своєї землі і про славетні пригоди Микити Кожум’яки написав Антон Сіяніка. У ній дивним чином переплелися слов’янські й східні традиції. Саме за цією книгою був написаний сценарій мультфільму, який у перший же рік стартував у вісімнадцяти країнах світу.

«Хоч наш Микитка і зростом не вийшов, і силу батьківську не успадкував, однак випала йому доля рятувати всенький світ». Необхідно знайти диво-квітку.

Напередодні другокласники усі дружно вирушили на пошуки чарівного дивоцвіту, який сховався від злих людей через їхнє не бережливе ставлення до природи. Для того, щоб цю квітку віднайти, потрібно було пройти літературний  квест.    


Всім було цікаво побачити, як же той дивоцвіт виглядає. Кожен учасник читав вірш про квітку. Тетяна Григорівна скільки цікавого розповіла про унікальні квіти світу. На пошуки чарівної квітки також вирушили і батьки,  адже вони також долучились до пошуків цієї дивовижної рослини. Всі дружно згадували пригоди Микити Кожумяки.

У сюжеті книги ховається не одна Велика Таємниця, і кожна з цих таємниць у свій час розкривається перед читачем. А диво-квітка? Яку б назву вона не мала, вона завжди зберігає таємницю, дарує людям красу, спокій, любов, мир, память, як і казка.

Із задоволенням діти зустріли ідею про майстер-клас – виготовити диво-квітку власними руками. Усі залишились задоволенні та в надії, що дивоцвіт буде і далі милувати очі людей, які дбатимуть про природу.



Немає коментарів:

Дописати коментар