понеділок, 13 лютого 2023 р.

Якщо ми докладаємо зусиль, то рано чи пізно досягнемо успіхів. Ольга Корнюшина

 

Книга Ольги Корнюшиної «37 буддійських штук. Як пережити бентежні часи» абсолютно для кожного. Ніхто не може передбачити, де опиниться ще навіть сьогодні.

Виняткова перевага книги – читається без надмірних зусиль. Книга без повчань. Є методи тренування розуму. Є вправи (кроки). Досить легко їх можна засвоїти, якщо не відхиляти їх свідомо. (Один із них, за чашкою вранішньої кави. «Працює!»)

  

 
Так, це книга не «про буддизм», як зазначено в анотації. Але в ній є добряче підгрунття для роздумів і навчання. Уявіть поєднання:  буддизм, власний досвід авторки, психологія, дещо з нейронаук.

37 буддійських штук – це не є щось винятково нове. Це 37 кроків про те, як досягти стабільного стану. Не уникаючи реальності. Не шукаючи спокою в ілюзіях.

Уникнути негативу не вдасться. Навіть більше, як стверджує Ольга Корнюшина, він цінний вже тим, що ми його переживаємо, шукаючи вихід. Авторка свідомо наводить життєві ситуації із власного досвіду.

Пливти легко не вийде. Але можна навчитися цілеспрямовано йти до мети, не розпорошуючись на дрібниці. Практичні вправи, подані в книзі, допоможуть виробити корисні звички та продуктивно їх використовувати в житті, не звертаючи уваги на «бентежні часи».

Якщо ви візьмете на  озброєння методи запропоновані у книзі, вони зупинять ваші деструктивні думки та почуття, навіть якщо вони є глибоко вкоріненими.

Цінні  «рекомендації щодо виконання вправ», які наведені в кінці книги. Там же є і пояснювальний словник, який допомагає зекономити час..

Немає коментарів:

Дописати коментар