середу, 15 лютого 2023 р.

Онлайн-зустріч із Наталією Дурундою.

         15 лютого відбулася творча онлайн-зустріч із талановитою письменницею із Ужгорода Наталією Дурундою, організатор якої бібліотека-філія №4.

Доречно додати, що роман "За брамою пекла" , з якого розпочалася розмова - фіналіст міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" за 2021 рік.

Ті, хто вже прочитав романи – новинки  Наталії Дурунди , стверджують, що авторці вдалося змалювати правдивий та жорсткий «зріз епохи». Іноді просто не віриться, що одна людина здатна витримати стільки страждань, скільки випадає їх на долю головних героїнь.

«У центрі сюжету історія двох дівчат, Ольги та Ярини, яких насправді об'єднували не лише дружні, а й кровні узи, – розповідала гостя онлайн-зустрічі. - На долю героїнь випали жахи Другої світової війни, примусова робота в Німеччині, де вони вважалися людьми другого ґатунку. Після перемоги Ольга з Яриною мріяли повернутися на Батьківщину, але для безжальної радянської влади вони - зрадниці, на яких вдома не чекає нічого доброго. Для радянської влади вони - «ненадійний контингент».

Читачі, котрі встигли прочитати обидві книжки, кажуть, що тексти пані Наталії дуже динамічні, сюжет напружений і написаний доступною мовою. Це затягує і не дозволяє відірватися від читання, аж поки не перегорнеш останню сторінку.

Болюча тема … глибина психологічного трагізму остарбайтерів, які пройшли крізь нацистські табори та радянське кдб. Це невигадані історії.

Наталія Іванівна  розповіла як працювала з архівами, документами, свідченнями. ЇЇ романи – це відгомін людських спогадів, гармонійно вплетений в цікавий сюжет.

          Роман «Під клеймом «OST» – друга книга серії «За брамою пекла», що  змальовує  життя  героїв у повоєнний період, Хрущовської відлиги, Горбачовської перебудови і аж до наших днів. З великою любовю авторка описує поетичні вечірки молоді, бо сама залюблена у творчість поетів-шістдесятників.

А ще ми дізналися, що вже написаний новий роман, як каже сама пані Наталія «роман-розрада». І про творчі плани ужгородської письменниці… Нові книги будуть обов’язково, бо її хобі - у вільний час писати прозові твори.

Трансляцію зустрічі із Наталією Дурундою можна подивитися на сторінці ФБ за посиланням: https://fb.watch/iIEzNGRaVb/





Немає коментарів:

Дописати коментар