вівторок, 7 лютого 2023 р.

Посиденьки з книгою коміксів "Привид Києва" Мацуда Джюко

   


 Коли у бібліотеці-філії №4  з’явилася  книга коміксів Мацуда Джюко про легендарного українського пілота - «Привида Києва»,  ніхто не міг уявити скільки запитань виникне у дітей. Найчастіше юних читачів цікавили два «чому?»: чому називають книгу манга і чи буде продовження?

Справа в тім, що комікси створили спочатку  в Японії. .

«Привид Києва» – це аматорська манга, яка була видана  коштом самого автора. Перше видання вийшло в Японії 5 травня. Автор його продавав за 500 єн (близько 113 гривень).  Мацуда Джюко розповідає про хоробрих українських пілотів, відомих як Привид Києва, який під час війни росії проти України збив десятки ворожих літаків.

 Мацуда-сан, псевдонім Мацуда Джюко, - відомий в Японії автор манґа  військової тематики. Манга - це форма образотворчого мистецтва у вигляді коміксу, намальованого в японському стилі.  Цікаво, що правильна манґа має бути видана за японською традицією читання справа наліво. А  ще є власна естетика манґи.  

Таємниці підготовки до видання книги коміксів «Привид Києва» українською мовою розсекретила Катерина Новак, провідна редакторка видавництва «Ранок».

«Появі «Привида» у книгарнях  передувала кропітка праця моїх колег, які шукали автора манґи й зрештою звернулися по допомогу до Сергія Корсунського, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Японії. Працівники посольства поставилися до прохання видавців з винятковою увагою і розумінням. Якби не їхнє терпіння, книжка не побачила б світ. Чи продовжуватиме Мацуда Джюко серію, мені поки ще невідомо.»

Власне розслідування провели й учасники посиденьок.

«Привид Києва - це  легенда про українського льотчика який за перші 30 годин російського війни проти  України збив 6 ворожих літаків у небі над Києвом»

 «Привид Києва –це легенда, бо насправді, це пілоти 40-ї бригади української авіації»

Звичайно ж, на пізнавальних посиденьках не обійшлося без майстер-класу – кожен зробив літака. Паперових і різнокольорових. Але ж, власними руками!













 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар