пʼятницю, 24 лютого 2023 р.

Казка в гості завітала!

   До бібліотеки-філії №4 завітали юні читачі на літературне побачення із дитячою письменницею Тетяною Ваценко.

Як дитячий автор вона заявила про себе  збірочкою  віршів «Навпакинія». «Мої книжечки  з чудовими ілюстраціями  написані для таких як ви, хлопчиків і дівчаток, котрі вірять у дива»,  - розпочала розмову письменниця з приголомшеними школяриками, з’явившись раптово, головне, - не зрозуміло як. Та справжні дива тільки розпочиналися.

Разом із казкаркою діти відправилися у цікаві мандри  сторінками книг.  Довго дивувалися, не могли стримати емоцій від перегляду картин, намальованих кольоровими олівцями самою письменницею. Разом читали вірші, фантазували, ще й відкрили  таємниці мишок, що розбіглися по книжці (не без участі письменниці-ілюстраторки).

Кожен вірш і малюнок – це шедеври, якими діти не могли насолодитися. А попереду вже чекав їх сюрприз: герої поеми казки «Курдуплик».

Дітлахи відкрили для себе новий загадковий світ країни Курдупляндії. Динамічний, інтригуючий, цікавий світ  казкових героїв перевершив очікування слухачів. Дітям було цікаво все. Як з’явилася ідея та й сам Курдуплик? Чому він так довго не приходив і чому немає продовження цієї історії?

Зрозуміло, що казка – це вигадана історія про добро та зло, зазвичай зі щасливою кінцівкою. Кожен знає, що в казках завжди розповідається про дивовижні та, навіть, фантастичні пригоди, які захоплюють не тільки дітей, але й дорослих.

Казкова історія Тетяни Ваценко – чудова тема для обговорення з малечою. Вона спонукає їх  замислитися  про добро і зло, взаємовиручку, дружбу. Це цікава й глибока за змістом казка.

А головне, не потрібно їхати  за тридевять земель у тридесяте царство... Казочки та небилиці вже чекають юних читачів у бібліотеці

Полтавській казкарці Тетяні Ваценко діти бажали творчої наснаги, успіхів та нових історій. «Приходьте ще! Чекаємо!», - слова, як пояснила гостя, відгукнулися в самому серці. «Це був найкращий комплімент»


Немає коментарів:

Дописати коментар