четвер, 30 березня 2023 р.

Єнота з пропагандистського полону визволено!

   Бібліотека-філія №4 стала місцем зустрічі студентської молоді Луганського національного університету, учасників інтелектуальної гри «НотаЄнота».

«НотаЄнота» - це командна антифейкова гра, місія якої - формувати критичне мислення та  показати, як працюють фейки, дезінформація на основі реальних кейсів.

Авторка гри – Альона Романюк, відома фактчекерка, головна редакторка проєктів "НотаЄнота" та "По той бік  путінської брехні".

Гра має 5 раундів. Команди виконують завдання, а потім разом обговорюють, дискутують, використовуючи хто знання, а хто логічне мислення. Запитання цікаві, але не з легких. Така форма гри  сподобалася студентам: і задоволення отримали, і себе перевірили, і знання нові  здобули.

Визволити Єнота з пропагандистського полону  було не так то й просто! Але сьогодні юнаки та дівчата довели, що  сучасна молодь – це люди нового покоління, які відрізняються наполегливістю, вмінням відстоювати свою думку та не боїться сказати щось на противагу іншим.

Ділові, веселі, креативні, завзяті студенти не тільки змагалися, але й вчилися визначати ворожі впливи та протистояти маніпуляціям. Упродовж гри покращили свої навички розрізнення фейкової та правдивої інформації.

    


 Насамкінець зустрічі молодь ділилися враженням: «Зрозуміли  наскільки важливо  дотримуватися принципів медійної грамотності, яку ми отримуємо, створюємо та якою ділимося з іншими».

Тренерка та модераторка зустрічі Олена Бурим пояснила важливість таких обговорень: «В умовах російсько-української війни в інформаційному просторі активно артикулюються російські дезінформаційні та пропагандистські наративи. Сьогодні дуже важливо уміти протистояти інформаційній агресії росії, виявляти інформаційні вкиди, які дискредитують нашу державу».

Гра вдалася одночасно цікавою, корисною, змістовною. Вона містить дієві інструменти, що стануть у пригоді не тільки молоді, а й підліткам чи дорослим. Вчимося далі. Книга Марини Кафтан «Історія брехні. Як ми обманюємося» є у нашій бібліотеці.









Немає коментарів:

Дописати коментар