пʼятницю, 24 березня 2023 р.

Пізнаємо світ разом!

Не за синіми морями, не за високими горами, а у бібліотеці-філії №4 збираються щотижня юні читайлики на пізнавальні посиденьки.

Через книги, казки, легенди, оповідки, мандрівки і, звичайно ж, майстер-класи,  допомагаємо дітям пізнавати світ.

Влучно дібрані теми та книги для обговорень  створюють дружну, позитивно забарвлену атмосферу. Такі зустрічі  спонукають дітей не тільки підбирати цікаву інформацію, а й цінувати жарт, підтримувати розмову, сміливо висловлювати власну думку. 


Віршована казка "Про мандрівку Жабунця-хвастунця" дитячої письменниці Тамари Коломієць вчить, як слід з гумором ставитися до своїх недоліків та вчитися розуміти інших. На прикладі Жабунця вчилися  знаходити в будь-якій події щось позитивне, а іноді й комічне. Говорили про те, що здатність сміятися не стільки над іншими (це справа нехитра), скільки над собою. Такі обговорення розвивають у дітей  спостережливість, увагу до деталей, а також пам'ять, фантазію та уяву.

Як нагорода – майстер-клас! Весела жаба з кольорового паперу тільки підтримала тему розмови.

 Обговорення книги «Лотосовий ліхтар» видавництва «Сафран»  запропонувала Софійка. Дуже їй сподобалася легенда. Казка невелика , але зацікавила всіх. Безстрашний і самовідданий юний герой Ченьсян підкорив своєю наполегливістю безсмертних супротивників і спромігся визволити маму, з якою його розлучили на багато років. Діти познайомилися із культурою далекого Китаю. Винагородою за змістовну розмову – знову майстер-клас.

Із майстринею Ларисою Гецелевич дітям легко вдалося зробити квітку лотоса. Різнокольорові квіти з’являлися на столі, як у одній із легенд, яку розповіла юним читачам Світлана Анатоліївна.  

Доповненням до розмови стала інформація Лесиної бабусі. «Лотос виростає у водоймах, багатих мулом. І незважаючи на всі складнощі своєї появи на «світло» з темного мулу, крізь товщу води квітка лотоса тягнеться до неба і сонця. Дивовижні за своєю красою квіти вражають свідомість людини, вони розквітають над водою і тягнуться  не тільки до Сонця, а й Місяця. Тому спостерігати пишність квітучих лотосів можна і в місячну ніч»

Читаємо. Майструємо. Зростаємо.




Немає коментарів:

Дописати коментар