четвер, 30 березня 2023 р.

Улюблені історії з присмаком інтриги, кохання, надії, прощань та зустрічей.

29 березня шанувальники сучасної української книги зібралися у бібліотеці-філії №4, щоб зустрітися з улюбленою письменницею Мариною Гримич.

Її книги впевнено тримаються не один рік на вершині літературних хіт-парадів не тільки нашої книгозбірні. Романи Марини Віллівни написані так майстерно, яскраво й динамічно, що не лише не відпускають від себе до останньої сторінки, а й торкаються душі й серця кожного читача.

Позитивна й натхненна атмосфера панувала сьогодні на зустрічі з київською гостею.  Оповиті харизмою Марини Віллівни, кожен  слухав щиру розмову київської гості про творчість,  її книги, про мандрівки, зустрічі, цікавих людей... Канада, Бразилія, Ліван, Бейрут, Марсель. Це була розмова-панорама життя, творчості, почуттів.

 Романи Марини Гримич – це неповторний стиль, глибокі почуття, несподівані повороти сюжету та справжнє кохання завдовжки з людське життя. Впізнаєте? «Клавка», «Юра» і новинка-роман «Лара» видавництва Нора-Друк. Це не тільки історії людських доль. Це і їх свідки: затишні вулички, старовинні алеї чи то Крим, чи Сибір, чи Київ … Сюжети, долі, випадки, зустрічі, прощання, випробування й щедрі дарунки долі.

Звичайно ж, найбільше говорили  про роман "Лара". Складність теми, робота над сюжетними лініями, пошук джерел та документів.  Переплетення доль, драматичні історичні події української історії та кримсько-татарської, зокрема. Знову спостереження, переживання, роздуми Клавки … Її внучці Ларі необхідно буде зробити свій перший серйозний вибір та ще й зорієнтуватися в пікантній ситуації «дежавю» навколо любовної інтриги, яка відома читачам з романів «Клавка» та «Юра».

Достовірність фактів, інтрига та легка іронія, властива Марині Гримич, її книги роблять цікавими та незабутніми. Кожна зустріч – розмова з улюбленою письменницею дихає особливою атмосферою щирості й відвертості. Хочеться зустрічатися й розмовляти, а  її книги читати знову й знову.




Немає коментарів:

Дописати коментар